ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Ελιά ΠΟΠ Καλαμάτας: Πρόταση επίλυσης με τρεις άξονες από το το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Πρόταση, η οποία θα κινείται πάνω σε τρεις άξονες επεξεργάζεται και είναι έτοιμο να καταθέσει προς τους ενδιαφερόμενους, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επίλυση του θέματος που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.

Η πρόταση αυτή,  σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Οικονόμου στο Best ΤV, πρόκειται να κατατεθεί στις ενδιαφερόμενες πλευρές πριν εκδικαστεί την 1η Ιουνίου στο ΣτΕ –  μετά και την εκ νέου σημερινή αναβολή – η προσφυγή του Συλλόγου Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΣΥΜΕΠΟΠ) για ακύρωση της απόφασης (του Αποστόλου -2018) ένταξης του όρου «Καλαμάτα» ως συνώνυμο της ελιάς ποικιλίας «Καλαμών».

Η λύση που φαίνεται ότι θα προωθήσει το ΥπΑΑΤ κινείται σε τρεις άξονες, της προστασίας από την εκμετάλλευση από τις τρίτες χώρες και προώθηση, διαφύλαξη του ΠΟΠ με τη μεγαλύτερη διεύρυνσή του, και, να μην στερηθεί η δυνατότητα προβολής και προώθησης του προϊόντος που παράγεται εκτός Μεσσηνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button