Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

«Ελληνομνήμονες Καλαμάτας»: Μήνυμα για την επέτειο της απελευθέρωσης της Καλαμάτας και την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ «ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»

Μήνυμα προς όλους τους Έλληνες για την επέτειο της απελευθέρωσης της Καλαμάτας και την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

Απελευθέρωση Καλαμάτας 23 Μαρτίου 1821! Σαν σήμερα τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων η πανηγυρική δοξολογία για το τέλος της σκλαβιάς τετρακοσίων χρόνων, και από την Καλαμάτα στάλθηκε η «Προειδοποίησις εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς,  που ανακοίνωνε σε όλη την Ευρώπη την έναρξη της Επανάστασης των Ελλήνων και την απόφασή τους για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού.  Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά Έλληνες! Ας τραγουδήσουμε όλοι 25 του Μαρτιού, γραμμένη στα ουράνια, γι’ αυτό και εγώ στολίστηκα με τόση περηφάνεια! Χαρά που το ’χουν τα βουνά κι οι κάμποι περηφάνεια, γιατί γιορτάζει η Παναγιά, γιορτάζει και η Πατρίδα! Μένουμε ΣΠΙΤΙ και τιμάμε τους Ήρωες που μας έδωσαν τη Λευτεριά! Εμείς οι ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ Καλαμάτας ευχαριστούμε τους ιατρούς και τους νοσηλευτές της χώρας μας που δίνουν καθημερινά τη μάχη κατά του κορωνοϊού. Ευχαριστούμε τον στρατό, την αστυνομία και τους κατοίκους του Έβρου που φυλάνε Θερμοπύλες! Όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι, όπως και τότε οι πρόγονοί μας το 1821, θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε νικητές! Και τότε θα τους τιμήσουμε διπλά! Μέχρι τότε ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ για όσο χρειαστεί! Για την υγεία όλων μας!

Καλαμάτα, 23 Μαρτίου 2020

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button