ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

“Εμπλοκή” με την μελέτη του ΒΙΟΚΑ Γαργαλιάνων – Η «ΑΞΩΝ ΜΕΛΕΤΑΙ ΑΤΕ» ζητά αποζημίωση της τάξεως των 160.000 ευρώ

Δεκτή έκανε το Τεχνικό Συμβούλιο ∆ηµοσίων Έργων Περιφέρειας Πελο̟οννήσου  την από 08-01-2018 αίτησης θεραπείας της ανώνυμης εταιρείας µε την επωνυμία «ΑΞΩΝ ΜΕΛΕΤΑΙ ΑΤΕ» αναφορικά µε το έργο: «Μελέτη Αποχέτευσης ∆ήµου Γαργαλιάνων».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια της Αποκεντρωμένης, στις 11 Μάιου 2018, γίνεται αποδεκτή εν µέρει την από 08/01/2018  αίτηση θεραπείας της ανώνυμης εταιρείας µε την επωνυμία «AΞΩΝ ΜΕΛΕΤΑΙ ΑΤΕ» αναφορικά µε το έργο: «Μελέτη Αποχέτευσης ∆ήµου Γαργαλιάνων» κατά ̟παράλειψης του  ∆ηµοτικού Συµβουλίου  του ∆ήµου Τριφυλίας να αποφανθεί ε̟πί της µε αρ. ̟πρωτ. ΑΜ/36810/26-09-2017 αρ. ̟πρωτ κατάθεσης (20348/27-09-2017 ∆ήµου Τριφυλίας) ένστασης της εταιρίας καθότι «είναι εύλογο να υπάρξει αποζημίωση της τάξεως ̟οσοστού έως 20/% των συμβατικών αμοιβών  εφόσον η ανάδοχος έγκαιρα ε̟πικαιρο̟ποιήσει το σύνολο της µελέτης ̟προκειμένου να είναι εντάξιµη σε Συγχρηματοδοτούμενου Επιχειρησιακό Πρόγραµµα» σύμφωνα µε τα διαλαμβανόμενα στο υ̟’ αριθ. 10/03-05-2018 ̟πρακτικό του Τεχνικού Συµβουλίου ∆ηµοσίων Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο µέρος της απόφασης αυτής.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Τριφυλίας θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό κοντά στις 160.000 ευρώ στην μελετητική εταιρεία για εργασίες πέραν των προβλεπόμενων.

Ο Δήμαρχος στις 18 Ιανουαρίου 2018 έγραφε στο Facebook:

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεργασία των στελεχών του Δήμου κ της μελετητικής εταιρείας ‘ΑΞΩΝ” για την ολοκλήρωση κ του τελευταίου υποέργου του εσωτερικού δικτύου της πόλης που είναι κ η τελευταία υποχρέωση της εταιρίας . Έχει παραδώσει τα υποέργα υποθαλασσίου αγωγού, του εργοστασίου, κ του κεντρικού αγωγού λυμάτων. Πρώτα ο Θεός στο Δημοτικό συμβούλιο του Φεβρουαρίου θα είμαστε έτοιμοι.

Ωστόσο, 4 μήνες μετά και η μοναδική εξέλιξη για το συγκεκριμένο έργο αφορά την αίτηση θεραπείας της μελετητικής εταιρείας.

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
    ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΚΟΠΙΜΑ.

  2. ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΕΚΑΡΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΝΤΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button