Αθλητικά

Ενδιαφέροντα ματς στην 20η αγωνιστική της Α’ τοπικής

Με δύο αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η “αυλαία” της 20ης αγωνιστικής στην Α’ τοπική και αύριο θα διεξαχθεί το κυρίως μενού με πέντε παιχνίδια.

Ο πρωτοπόρος και αήττητος Α.Ο. Διαβολιτσίου αγωνίζεται εντός έδρας την Κυριακή κόντρα στην Ανδρούσα, ενώ ο δεύτερος της βαθμολογίας Απόλλωνας Καλαμάτας θα δώσει σήμερα το δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Ανάληψης.

Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν ξεκούραστο τρίποντο με τον Α.Ο. Φαραί και ανέβηκαν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Απόλλωνας, παρά τις απουσίες, νίκησε την Ανδρούσα και διατηρήθηκε στο -7 από τον ΑΟΔ, που μετρά 10 διαδοχικές νίκες και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι καλαματιανοί θέλουν τη νίκη ώστε να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες, αλλά και να ανεβάσουν τη ψυχολογία τους ενόψει του τελικού του κυπέλλου με την Καλαμάτα, που θα γίνει πιθανότατα στις 6 Μαρτίου.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός Ανάληψης μάχεται για την παραμονή και θα τα δώσει όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το Διαβολίτσι θα μπει στο γήπεδο, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του Απόλλωνα και με μοναδικό στόχο το τρίποντο, που θα το φέρει πιο κοντά στο πρωτάθλημα και την άνοδο. Η Ανδρούσα δεν έχει νίκη μέσα στο 2019 εντός αγωνιστικού χώρου (πήρε στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με το Φαραί την 18η αγωνιστική).

Η τρίτη της βαθμολογίας Εράνη θα προσθέσει τρεις βαθμούς άνευ αγώνα, αφού το πρόγραμμα τη φέρνει αντίπαλο με τον Α.Ο. Φαραί και έτσι θα φθάσει τους 42 βαθμούς, όσους και ο Απόλλωνας πριν το σημερινό του ματς.

Την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα συμπληρώνει ο Τσικλητήρας, που θα μεταβεί την Κυριακή στην Καλαμάτα για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Ολυμπιακό. Η ομάδα της Πύλου μετρά 3 σερί νίκες με Τέλλο Αγρα, Εθνικό, Πανθουριακό, ενώ οι γηπεδούχοι στο ίδιο διάστημα έχουν φέρει όλα τα αποτελέσματα. Νίκη με Θουρία, ισοπαλία με Κυπαρισσία και ήττα από τη Μάνη. Ετσι βρίσκοναι μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη και “καίγονται” να επιστρέψουνστα νικηφόρα αποτελέσματα.

Μεγάλη ανάγκη για βαθμούς έχουν και η Ομόνοια με την Α.Ε. Αβίας, αλλά αμφότερες αγωνίζονται εκτός έδρας την Κυριακή και με δυνατούς αντιπάλους.

Η Ομόνοια στο Μελιγαλά με τον Εθνικό, που είναι στην 5η θέση και η Αβία στους Γαργαλιάνους με τον 6ο Τέλλο Αγρα.

Οι καλαματιανοί με τρεις σερί ήττες έχουν υποχωρήσει στην τελευταία θέση και η ομάδα του Κάμπου είναι ακριβώς από πάνω με 3 βαθμούς περισσότερους. Η Αβία έχασε την περασμένη αγωνιστική από την Εράνη και η Ομόνοια από τον Τέλλο Αγρα, που είχε επικρατήσει και της Σπερχογείας.

Κόντρα στους “ταύρους” επέστρεψε στις νίκες ο Εθνικός, ύστερα από την εντός έδρας ήττα με τον Τσικλητήρα.

Από εκεί και πέρα, η Α.Ε. Μάνης πήρε βαθμολογική ανάσα με τη νίκη επί του Ολυμπιακού Καλαμάτας και θέλει τη δεύτερη σερί νίκη απέναντι στην Κυπαρισσία, η οποία παρατάχθηκε με 11άδα ανάγκης κόντρα στο Διαβολίτσι και έχασε εύκολα με 4-0.

Με το ίδιο σκορ ηττήθηκε στο γήπεδό της και η Σπερχογεία από τον Εθνικό. Σήμερα θα παίξει εκ νέου στο γήπεδο “Πέτρος Γεωργανάς” ως τυπικά φιλοξενούμενη του Πανθουριακού, που χρησιμοποιεί την ίδια έδρα. Ο Πανθουριακός επίσης ηττήθηκε από τον Τσικλητήρα και με 26 βαθμούς ισοβαθμεί στην 8η θέση με την Ανδρούσα, έχοντας ένα βαθμό λιγότερο από την 7η Σπερχογεία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Σάββατο

Ολυμπιακός Ανάληψης – Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Μεσσήνης

Αλεξέας, Ρηγόπουλος, Βανικιώτης

Πανθουριακός – Σπερχογεία

Γήπεδο Σπερχογείας ‘’Πέτρος Γεωργανάς’’

Καυκάς, Ρουμελιώτης, Σωτηρόπουλος

Κυριακή

ΑΕ Μάνης – Κυπαρισσία

Γήπεδο Δυτικής Παραλίας

Αλεξέας, Κομπιλίρης, Κασκάνης

Διαβολίτσι – Ανδρούσα

Γήπεδο Διαβολιτσίου ‘’Καπετάν Βασίλης’’

Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Τσίρμπας

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο ‘’Γ. Λουκαρέας’’

Η. Νικολόπουλος, Μπασιλάρης, Γαλακούτης

Εθνικός Μελιγαλά – Ομόνοια

Γήπεδο Μελιγαλά

Σκόρδος, Κυριόπουλος, Αντωνόπουλος

Τέλλος Άγρας – ΑΕ Αβίας

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Ψηλοπαναγιώτης, Σταυρόπουλος, Γεωργαντάς

Α.Ο. Φαραί – Εράνη (0-3 α.α.)

* Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3:30 μ.μ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 19 αγώνες)

1. Διαβολίτσι 44-8 49

2. Απόλλωνας Καλαμάτας 29-10 42

3. Εράνη 32-16 39

4. Τσικλητήρας Πύλου 22-12 35

5. Εθνικός Μελιγαλά 30-17 32

6. Τέλλος Αγρας 22-19 30

7. Σπερχογεία 22-28 27

8. Ανδρούσα 23-23 26

-. Πανθουριακός 26-25 26

10. Κυπαρισσία 18-29 25

11. Α.Ε. Μάνης 15-21 23

12. Ολυμπιακός Καλαμάτας 16-23 19

-. Ολυμπιακός Ανάληψης 10-31 19

14. Α.Ε Αβίας 16-38 17

15. Ομόνοια 12-36 14

* Ο Α.Ο. Φαραί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button