ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Ενημέρωση από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Τριφυλίας σχετικά το θέμα των προνηπίων

Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε με χαρά τη δικαίωση των προσπαθειών των συναδέλφων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στο Νηπιαγωγείο από το σχολικό έτος 2018-2019, δηλαδή την υποχρεωτική φοίτηση και των προνηπίων (τα παιδιά που συμπληρώνουν, την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής, ηλικία τεσσάρων (4) ετών) στα Νηπιαγωγεία της χώρας.

Στις 11-04-2018, στο γραφείο Δημάρχου Τριφυλίας συνεδρίασε η τριμερής επιτροπή αποτελούμενη από το Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Μεσσηνίας (πρόεδρο), το Δήμαρχο Τριφυλίας (μέλος) και την Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας (μέλος). Η επιτροπή γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία θετικά (υπερψήφισαν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και η Πρόεδρος του Συλλόγου) για την υποχρεωτική φοίτηση και των προνηπίων.
Ο Σύλλογός μας είχε έρθει σε επικοινωνία με όλες τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων της Τριφυλίας και άκουσε τις απόψεις τους. Στο ερώτημα αν υπάρχουν οι απαραίτητες δομές σε κάθε νηπιαγωγείο για την άμεση εφαρμογή του Ν. 4521/2018, άρθρο 33, παρ. 3γ, λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι υπάρχουν παντού!

Έχουν κατ’ επανάληψιν τονισθεί τα οφέλη από τη φοίτηση στο Νηπιαγωγείο νηπίων και προνηπίων στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού, τόσο στην κοινωνικο-συναισθηματική όσο και στη διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι στη μάθηση, στην πρόληψη μαθησιακών δυσκολιών και στην έγκαιρη αντιμετώπισή τους (πρώιμη παρέμβαση), στην ομαλή μετάβαση στο Δημοτικό Σχολείο αλλά και στις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης.

Δε συμμεριζόμαστε την κινδυνολογία της ΚΕΔΕ για υποβάθμιση των λειτουργούντων παιδικών σταθμών διότι κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις για ένταξη παιδιών στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων δεν ικανοποιούνται (με βάση τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ).
Προσδοκούμε από το Σεπτέμβρη του 2018 να δούμε όλα τα προνήπια της Τριφυλίας εντός των Νηπιαγωγείων όπου θα τα υποδεχτούν οι Νηπιαγωγοί (Γενικής και Ειδικής Αγωγής) για να τα πάρουν από το χέρι και να αρχίσουν το ταξίδι στο μαγικό κόσμο που έχουν φτιάξει γι΄ αυτά με πολλή αγάπη αλλά και επιστημονική κατάρτιση.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button