Δήμος ΜεσσήνηςΥγεία

Ενημέρωση για την «Αρτηριακή Υπέρταση» έγινε χθες στο Δημαρχείο Μεσσήνης

Αναλυτική ενημέρωση για την «Αρτηριακή Υπέρταση» και τον τρόπο αντιμετώπισής της είχαν χθες Τρίτη 14 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι του Δήμου Μεσσήνης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Στην ιατρική εκδήλωση που οργανώθηκε σε συνεργασία του Δήμου Μεσσήνης με την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας στο πλαίσιο της ευρύτερης ενημέρωσης που προωθεί η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης, αφού αναλύθηκαν οι επιπτώσεις της αυξημένης αρτηριακής πίεσης στον οργανισμό, όσοι παρευρισκόμενοι επιθυμούσαν έκαναν καταγραφή της αρτηριακής τους πίεσης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο Μανώλης  Μάκαρης, Καρδιολόγος, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής  Νοσοκομείου Καλαμάτας, μίλησε για την αρτηριακή υπέρταση και τις επιπτώσεις της στην καρδιά, ενώ ο Χρήστος Μαγκλάρας, Νευρολόγος, Επιμελητής Β΄ Νοσοκομείου Καλαμάτας αναφέρθηκε στην αρτηριακή υπέρταση και στον εγκέφαλο. Επίσης, η Ουρανία Παναγιωτακοπούλου, Νεφρολόγος, Επιμελήτρια Α’, Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας ανέλυσε το θέμα της αρτηριακής υπέρτασης και τις επιδράσεις του στον νεφρό.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, στη σύντομη παρέμβασή του τόνισε πως οφείλουν όλοι να φροντίζουν για την καθημερινή μέτρηση της αρτηριακής τους πίεσης. Εκτίμησε ότι μέσω της εκδήλωσης πέρασε το μήνυμα ότι πρέπει να βάζουμε την υγεία μας πάνω από όλα και να μην την παραμελούμε λόγω του έντονου ρυθμού της καθημερινότητας που προκαλεί  ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Ακολούθως ευχαρίστησε την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης για την πρωτοβουλία της και εξήρε το έργο της Καρδιολογικής Κλινικής Καλαμάτας, τονίζοντας ότι είναι μία από τις καλύτερες κλινικές στην Ελλάδα άρτια εξοπλισμένη σε επιστημονικό προσωπικό και μηχανήματα. Ευχαρίστησε τέλος τους επιστήμονες ιατρούς για την ενημέρωσή τους.

Συντονιστής της ιατρικής εκδήλωσης ήταν ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης, ιατρός Γιώργος  Στραβόλαιμος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button