ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Ενημέρωση και μετρήσεις για τον Διαβήτη στην Κυπαρισσία

23469014_1780050995624984_258624482_o


Η Κυπαρισσία αποτέλεσε τον τελευταίο «σταθμό» της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας.

Στην πόλη της Κυπαρισσίας ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη», στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, από το Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας, με τη συνεργασία του Δήμου Τριφυλίας.

Από τις 18:00 – 19:30 διενεργήθηκαν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης στους κατοίκους της πόλης.

Ακολούθησε ενημέρωση του κοινού με ομιλητές: Προσφώνηση προέδρου Συλλόγου Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας Αθανασίας Καρούνου. «Διαβήτης και καρδιά», ομιλητής Εμμανουήλ Μάκαρης ειδικός καρδιολόγος Α’ Καρδιολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας. «Σακχαρώδης διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», ομιλητής Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης επίκουρος καθηγητής Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», ομιλητής Παναγιώτης Γιαννόπουλος χειρουργός, επιμελητής Χειρουργικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.

Όπως τόνισε ο κ. Χαλβατσιώτης, «η νόσηση από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 θα μπορούσε να προληφθεί. Κατευθυντήριες οδηγίες που αφορούν καταναλωτικές, διατροφικές και φαρμακευτικές συνήθειες, αλλά και την περιβαλλοντική επιρροή, πρόκειται να διαδραματίσουν μελλοντικά σημαντικό ρόλο στη μείωση των παραγόντων κινδύνου, όπως η παχυσαρκία. Η δράση όλων μας στοχεύει στη συνεχή ενίσχυση της επιστημονικής γνώσης γύρω από τη σωστή πρόληψη και αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, καθώς και την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων στη χώρα μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button