Δήμος Καλαμάτας

Ενημέρωση στο Δ.Σ. για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πτήσεων στην Καλαμάτα

Συζήτηση – ενημέρωση για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πτήσεων στην Καλαμάτα, πραγματοποιήθηκε κατά τη 2η/2021 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης χθες, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και ο Αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε σε σειρά ερωτημάτων που έχουν τεθεί για το θέμα, έπειτα από συλλογή σχετικών στοιχείων και πληροφοριών, μετά τις συναντήσεις του τόσο με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, όσο και με τον Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη και υπηρεσιακούς παράγοντες το προηγούμενο διάστημα. Επίσης τις δικές τους απόψεις κατέθεσαν οι Βουλευτές και ο Αερολιμενάρχης. Κατά τη διαδικασία εξέφρασαν θέσεις, απόψεις, παρατηρήσεις και προβληματισμούς, τόσο οι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όσο και μέλη του Δ.Σ.

 

Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Μιλάμε λοιπόν για την 120 ΠΕΑ, την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ για την ακρίβεια ή αν θέλετε τη συνέχιση της λειτουργίας της μέσα από τη δημιουργία ενός σύγχρονου Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πτήσεων στην πόλη μας, την Καλαμάτα. Και μιλάμε για μία διακρατική συμφωνία, για τον σχεδιασμό σε ανώτατο κυβερνητικό και αν θέλετε –γιατί αυτό είναι και το ορθό- σε ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο.

Και εδώ, πέρα από τα όσα ακουστούν, και θέλω να ζητήσω να αντιμετωπίσουμε το θέμα με τη σοβαρότητα που πρέπει, εμείς πολιτικά θα τοποθετηθούμε.

Τι έχουμε λοιπόν. Έχουμε ένα αεροδρόμιο το οποίο χρήζει χθες αναβάθμισης. Έχουμε μία μονάδα εξαιρετική, την 120 ΠΕΑ αλλά με πτητικά μέσα και εξοπλισμό που αν μη τι άλλο δεν το λες και σύγχρονο. Θα σταθώ σε αυτά τα δύο.

Θέλουμε την 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα; Κατηγορηματικά ΝΑΙ.

Θέλουμε να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις, ο στόλος των πτητικών μέσων, ο εξοπλισμός του Αεροδρομίου; Κατηγορηματικά ΝΑΙ.

Τι συζητάμε σήμερα; Μα ακριβώς αυτά τα δύο θέματα. Και προφανώς ως Δημοτική Αρχή κατηγορηματικά και αταλάντευτα τασσόμαστε ΥΠΕΡ αυτών των κινήσεων.

Κλείνοντας να πω ότι εμπιστευόμαστε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, άλλωστε τα θέματα αυτά είναι εξόχως κρίσιμα και συνδέονται με την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ως Δημοτική Αρχή λέμε ότι η Καλαμάτα έχει μόνο να κερδίσει από τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πτήσεων. Μέσα από τις επενδύσεις που θα γίνουν, τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν, την οικονομική δραστηριότητα, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Αεροδρομίου, την προβολή της περιοχής μας διεθνώς».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button