Τοπικά Νέα

Ενημερωτική επιστολή του Δημάρχου Τριφυλίας για το πρόβλημα με τα απορρίμματα – “Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών μας”

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αφορμή για την παρούσα, αποτελεί το πρόσφατο γεγονός, με την κατάσταση που δημιουργήθηκε στον τόπο εναπόθεσης απορριμμάτων, του οικισμού Αλιμακίου – Δ.Ε. Κυπαρισσίας.
Η παρέμβασή μας εκεί ήταν άμεση και καταφέραμε, με μεγάλη προσπάθεια και σκεπάζοντας με τόνους χώμα το σημείο, να ελαχιστοποιήσουμε κάθε δυσχερή επίπτωση, λόγω του προβλήματος που ανέκυψε.
Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών μας, όπως και των επισκεπτών του Δήμου μας διότι, εκ του γεγονότος αυτού, υπάρχει θέμα με την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Έχουμε αποδείξει και στην πράξη, από την αρχή της θητείας μας, πως η καθαριότητα του Δήμου, αποτελεί πρωταρχικό και κύριο μέλημά μας και κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν γι’ αυτό.
Αυτό που προσπαθούμε, την παρούσα στιγμή, είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές μέρος εναπόθεσης των απορριμμάτων, στην εν λόγω περιοχή του Αλιμακίου και ευχαριστώ θερμά τους κατοίκους της που, αφού διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει κίνδυνος και κατανόησαν το πρόβλημα, επέδειξαν υπομονή και καλή θέληση.
Ελπίζουμε πως μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου τρέχοντος έτους, θα έχει ολοκληρωθεί, από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στη Μεσσηνία, κάτι που θα συνεπάγεται σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη και αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής, για όλους μας.
Και πρωτίστως, για τους κατοίκους της εκεί περιοχής, που έχουν ταλαιπωρηθεί και κάνουν υπομονή, για πολλά χρόνια και που επιβάλλεται να αποκατασταθεί η εκεί κατάσταση και να αναβαθμιστεί ο τόπος τους, κάτι που έχουν υποσχεθεί, τόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και το αρμόδιο υπουργείο, ότι θα συμβεί.
Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη, να δοθεί μια οριστική λύση στο θέμα των απορριμμάτων και από αρχής βρισκόμασταν σε μια συνεχή προσπάθεια ως προς αυτό, πιέζοντας για την εξεύρεση μόνιμης λύσης.
Τελειώνοντας, θα αναφερθώ και σε κάποιο άλλο γεγονός, που καθόλου δε με εκπλήσσει.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα αυτήκοου μάρτυρα, τα οποία είναι διατεθειμένος να καταθέσει σε κάθε αρμόδια αρχή, αρχής γενομένης από το Α.Τ. Τριφυλίας, όσο εμείς, συμπεριλαμβανομένου και του αρμόδιου αντιδήμαρχου κ. Ασημακόπουλου (κάτι που είχε επίπτωση και στην υγεία του), προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε και εξομαλύνουμε την όλη κατάσταση στο Αλιμάκι, κάποιος “γνωστός και μη εξαιρετέος” δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας προσπαθούσε, από τηλεφώνου, για το αντίθετο.
Δηλαδή, να επηρεάσει κάτοικο της περιοχής, παροτρύνοντάς τον να μην υποχωρήσουν οι κάτοικοι και αφήσουν τα απορριματοφόρα οχήματα να περάσουν, δίνοντάς του μάλιστα και οδηγίες, για το πώς θα κινηθεί.
Το λιγότερο που πρέπει να αισθάνεται αυτός ο κύριος είναι ντροπή, καθότι για λόγους δικούς του, αλλά και μικροπολιτικής τακτικής, προσπαθούσε να δημιουργήσει θέμα σε εμένα προσωπικά, ως δήμαρχο, φορτώνοντας αποκλειστικά στις πλάτες μου, ένα πρόβλημα 30ετίας, τουλάχιστον, για τον Δήμο και κατά συνέπεια και στους συμπολίτες του.
Μας απασχολεί, μας στεναχωρεί και δε μας αφήνει αδιάφορους, κάθε πρόβλημα που θα προκύψει και έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών.
Αλλά, ξέρουμε και ξέρετε πως…
Μονάχα ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας και όχι διχασμένοι, όπως “κάποιοι” διακαώς επιθυμούν.
Και η Τριφυλία, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν, θα πάει μπροστά και θα αλλάξει!
Κυπαρισσία 01-08-2022
Ο δήμαρχος Τριφυλίας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα

17 Σχόλια

  1. Ας το παραμύθι.τρία χρόνια τώρα δεν έκανες τίποτα για τα σκουπίδια. Το Αλιμάκι ειναι παράνομο. Έπρεπε να έχει επέμβει εισαγγελέας για το έγκλημα εις βάρος της υγείας μας. Από ποιον δρόμο περνάς και δεν βλέπεις ότι οι δρόμοι του δήμου είναι γεμάτοι σκουπίδια όπως και οι παραλίες. Στο θέμα της καθαριότητας είσαι του γνωστού …..όσα δεν βλεπει η πεθερά. Δυστυχώς τα βλέπουν οι επισκέπτες της περιοχής

  2. Με αυτή τη δήλωση του, ο πορφυρογεννητος δημοαρχοντας της Καλλικρατικης Τριφυλίας, απέδειξε ότι εκτός από άγνοια νόμου έχει και άγνοια κινδύνου! Με λίγα λόγια είναι επικίνδυνος!
    Το Αλιμακι είναι ένας παράνομος χώρος! Πώς λοιπόν θα δημιουργήσει “ένα ασφαλές μέρος εναπόθεσης απορριμμάτων” εντός ενός παράνομου χώρου;
    Για την δε ‘ολοκληρωμενη διαχείριση ‘ που ευελπιστεί να ξεκινήσει με την ΤΕΡΝΑ στην Καλλιρρόη, γιατί δε μας λέει, πόσο θα πρέπει να αυξήσει τα δημοτικά τέλη για να πηγαίνει τα σκουπίδια στο εργοστάσιο; Πόσο θα πληρώσουμε εμείς οι δημότες ;;; Λίγα πληρώνουμε ήδη σε φόρους, ΔΕΗ, νερό;;; Γιατί δεν κάνει ανακύκλωση για να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών; Γιατί συνεχίζει να φορτώνει σκουπίδια με ανοιχτά φορτηγά στο Αγροκήπιο Φιλιατρών και να τα κουβαλάει σκεπασμένα με χώμα στο Αλιμακι;
    Ο πορφυρογεννητος δημοαρχοντας, πετάει τη μπάλα στις κερκίδες… λέει ότι, ο δημοσιογράφος φταίει για όλα!! Αυτός είναι η πέτρα του σκανδάλου που ξεσηκώνει τους κατοίκους των Ραχών και κλείνουν το δρόμο στις σκουπιδιαρες!. Εκτός από πορφυρογεννητος είναι και ανήλικος…
    Ας αναλάβει τις ευθύνες του. Κανείς δεν του φταίει. Όπως κι οι προηγούμενοι (που άλλωστε κρίθηκαν για την ανεπάρκεια τους) έτσι κι αυτός τώρα κρίνεται για τις ανεύθυνες διοικητικές του πρακτικές.

  3. Δήμαρχε καλησπέρα.Πριν τρία χρόνια έλεγες άλλα.Οτι σε ένα χρόνο θα τα έφτιαχνες όλα.Δεν πειράζει.Εσυ έβαλες και οι άλλοι σε ψήφισαν.

  4. Τελικά δήμαρχε ποιος έχει την ευθύνη για όλο αυτό, ποιος φταίει; μήπως εκείνος ο δημοσιογράφος; μήπως τα συμφέροντα που σε πολεμούν; μήπως ο κακός μας ο καιρός; η όλα μαζί; διότι για όλα μιλάς αλλά για τις προσωπικές σου ευθύνες τσιμουδιά.

    Κατατοπιστική η επιστολή δε λέω αλλά λίγη, τουλάχιστον μας καθησυχάζει για σήμερα το βραδύ να κοιμηθούμε ήσυχοι…

  5. Μαγκάκια δεν θέλετε το Αλιμάκι,δεν θέλετε εναν αλλο χώρο εως οτου ανοίξει η ΤΕΡΝΑ,το μόνο που θέλετε ειναι να βρεθεί ενα μαγικό ραβδί να εξαφανισει τα σκουπίδια μας.
    Αλλα ούτε αυτό θέλετε .
    Να γκρινιαζετε μόνο θέλετε περί παντός επιστητού.
    Και αυτό λέγεται επικοδομητική αντιπολίτευση.
    Και δεν ντρέπεστε λιγάκι.
    Α ξέχασα να μειώσουμε τον ογκο των σκουπιδιών.
    Πως πότε πόσο που;
    Κουνάτε λίγο το κεφάλι σας να συνελθετε.
    Και επι τέλους ας μπουν δυο κάμερες στο Αλιμάκι να δούμε ποιοι βάζουν τις φωτιές.
    Οπου μπήκαν εφεραν αποτελέσματα.

  6. Ρε ΜΕΜΙ το Αλιμακι δεν υπάρχει Υποτίθεται ότι έχει κλείσει. Είναι παράνομο και επικίνδυνο για όλους και τους εργαζόμενους Ας ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν τι κάνουν αλλού για τα σκουπίδια. Τόσους συμβούλους γιατί τους πληρώνουν;

  7. Νομίζεις τώρα ότι μας έπεισες; Τρία χρόνια δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Σε ανάλογη περίπτωση τον Ιούνιο του 2020 υποσχέθηκες ότι το Σεπτέμβριο του 2020 θα είχες λύσει ,οριστικά, το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων . Πέρασαν από τότε δύο χρόνια και είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Τώρα ξαναυπόσχεσαι τα ίδια. Το Νοέμβριο πως θα πας απορρίμματα στην Καλλιρρόη, όταν σήμερα αδυνατείς να τα πας σε μονάδα που λειτουργεί στο γειτονικό Νομό; Είσαι εκτεθειμένος απέναντι στους δημότες της Τριφυλίας. Όταν θα λειτουργήσει η Καλλιρρόη θα αναζητάς δικαιολογίες ,επικαλούμενος ότι δεν θα έχεις χρήματα όπως ισχυρίζεσαι και τώρα αρνούμενος τη λύση του Περιφερειάρχη. Λύση πιο οικονομική από αυτή της Καλλιρρόης. Απλά τα πράγματα, επιδείξατε ανικανότητα ως Δημοτική Αρχή και συγχρόνως ανευθυνότητα, Το Αλιμάκι έπρεπε να είχε προ πολλού τελειώσει. Το περιβαλλοντικό πρόβλημα έχει μετατραπεί σε έγκλημα διαρκείας Μην αναζητάς δικαιολογίες δεν σε πιστεύει κανένας πλέον. Πρέπει να απολογηθείτε γι’αυτό και μην προσπαθείτε να ηρεμήσετε τους δημότες με ψεύτικες υποσχέσεις.

  8. “…το πρόσφατο γεγονός, με την κατάσταση που δημιουργήθηκε στον τόπο εναπόθεσης απορριμμάτων”!!!!! “…ασφαλές μέρος εναπόθεσης των απορριμμάτων”;;;; Τι άλλο θα ακούσουμε;;; Μιλάμε για τραγική ανικανότητα!!! Ξέχασε όλα τα ψέμματα που αράδιαζε προεκλογικά, τα “μόνο εγώ μπορώ”, το ότι πριν από ένα χρόνο έταζε στους κατοίκους στο Αλιμάκι και τις Ράχες ότι σε λίγες μέρες θα λειτουργήσει ο σωτήρας η ΤΕΡΝΑ και τώρα πάμε για Νοέμβρη και μέχρι τότε ας δηλητηρια΄ζουμε τους ανθρώπους και τη γη, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, γιατί δεν μας βολεύει.
    Ξέχασε ο κος Λεβεντάκης ότι αυτός ήταν δήμαρχος τα τελευταία τρία χρόνια και πάλι άρχισε να ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους. Αυτός όμως άφησε να χαθούν τόσα χρηματοδοτικά προγράμματα εκατομμυρίων για ανακύκλωση, κομποστοποίηση, διαλογή στην πηγή, αυτός επέλεξε να μην ασχοληθεί καθόλου με την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου, παρά μόνο να περιμένει την ΤΕΡΝΑ.
    Δεν έχει καταλάβει ο δήμαρχος ότι αναφέρεται σε παράνομη χωματερή που υποτίθεται ότι έχει αποκατασταθεί αλλά στην οποία παρόλα αυτά συνεχίζει να ρίχνει απορρίμματα ακόμα και την ώρα που καίγεται. Δήμαρχε, έπρεπε να έχεις κάνει ότι μπορείς για να μην φτάσουμε έως εδώ, αλλά δεν έκανες απολύτως τίποτα. Όπως όλη θητεία. Τίποτα.

  9. Τελικά νομίζω ότι είναι η πιο ανίκανη δημοτική αρχή σε πανελλαδικό επίπεδο, βιολογικός Γαργαλιανων τίποτα,πλατεία τίποτα,σκουπίδια τίποτα, το απόλυτο μηδέν….τέσσερα χρόνια χαμένα..!!!

  10. Η δημοτική αρχή, όπως και η προηγούμενη είναι υπέρ της τέχνης του δρόμου.Τωρα που η περιοχή μας είναι γεμάτη επισκέπτες, είπαν να προσφέρουν την ομορφιά στους δρόμους και τα παρακείμενα χωράφια

  11. Επιστολη μετά από μια εβδομάδα που καίγονται τα σκουπίδια. Η πυρκαγιά έγινε “κατάσταση” και “προβλημα” προφανώς για νομικούς λόγους. Καμια υπομονή πλέον…μόνο μία ερωτηση: υπάρχει εισαγγελέας άραγε;

  12. Δήμαρχε, είμαστε όλοι μαζί σου ! Η Αξία σου έχει αποδειχθεί και με το παραπάνω ! Απεδειξες ότι είσαι καλύτερος από τους προηγούμενους ! Και αυτοί που βγαίνουν και σε κατακρίνουν είναι οι κολλητοί των προηγούμενων που έμαθαν να ζουν από τα χρήματα των δημοτών , δεν χάλαγαν τα δικά τους και τώρα τους κακοφαινεται .

  13. όχι εγώ… εγώ πρόσεχα την Πολυχρονοπούλου που μιλούσε με την Ξανθοπούλου που μιλούσε με τη Γιαδικιάρογλου…. έτσι καταντήσαμε !!!
    Τριφυλλία τα χάλια σου!!!

  14. Δήμαρχε γράψε τους γλυφτες.Τοσα χρόνια το πρόβλημα τώρα κόβονται για την παρανομία. Όλοι αυτοί δεν θέλουν να γίνει τίποτα.Κοιταξε τους είναι αυτοί οι 5-10 που όλα τους φταίνε.

  15. Το κολυμβητήριο γιατί δεν λειτουργεί; Έχει γίνει βούρκος ενώ έγινε ένα μεγάλο έργο. Δύο χρόνια χωρίς κολυμβητήριο, κρίμα, δεν είμαστε άξιοι για τίποτα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button