Κόσμος

Εντυπωσιακό: Κοσμηματοποιός δημιούργησε μωσαϊκό στο σπίτι της από 7.500 νομίσματα

Η δημιουργός Κέλι Γκράχαμ έστρωσε το δάπεδο ενός δωματίου της με νομίσματα του ενός σεντ και, όταν είδε τη μουσικό-μοντέλο Κατ Φον Ντι να κάνει το ίδιο, αποφάσισε να μοιραστεί το έργο της στο Instagram.

Μια κοσμηματοποιός, η Κέλι Γκράχαμ, δημιουργός του brand Camias Jewelry Designs, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό στο σπίτι της, όχι από ψηφίδες και πλακίδια αλλά από 7.500 σεντς. Το DIY πρότζεκτ ολοκληρώθηκε πριν από μερικά χρόνια, αλλά αποφάσισε να το μοιραστεί τώρα στο Instagram όταν είδε την Αμερικανίδα μουσικό, μοντέλο και παρουσιάστρια, Κατ Φον Ντι, να παρουσιάζει μια δική της δημιουργία από νομίσματα.

«Προτού ασχοληθώ με το κόσμημα, ήμουν χειρίστρια μηχανημάτων και αυτή η εμπειρία, πιστεύω, με βοήθησε να καλλιεργήσω την αντίληψη του χώρου» λέει σήμερα η Γκράχαμ στο My Modern Met, προσθέτοντας: «Αποφάσισα, για αυτό το πρότζεκτ με τα νομίσματα, να κάνω κάτι που δεν είχε ξαναδεί κανένας στο παρελθόν». Στο σχέδιο, άφησε να την καθοδηγήσει ο αυθορμητισμός, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κατά τόπους αλλαγές στο μοτίβο. «Μου πήρε τρεις εβδομάδες να το ολοκληρώσω, οπότε είχα άπλετο χρόνο να αλλάξω γνώμη (και το έκανα συχνά)». Το αποτέλεσμα πάντως δεν το μετάνιωσε, αλλά ούτε και την ίδια τη διαδικασία, που χαρακτήρισε «εμπειρία κάθαρσης».

Σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες, η Γκράχαμ χρησιμοποίησε στεγανωτικό υλικό σε κάθε νόμισμα. «Αφού τοποθέτησα και το τελευταίο σεντ στο πάτωμα, περίμενα μερικές μέρες να στεγανοποιηθούν και μετά πρόσθεσα ρευστοκονίαμα. Περίμενα ακόμα μία εβδομάδα να στερεοποιηθεί και από πάνω συμπλήρωσα μία στρώση ρητίνης. Έτσι, το μωσαϊκό δεν έχει μεταλλική μυρωδιά, δεν γλιστράει και, πέντε χρόνια μετά, παραμένει άψογο!».

Δείτε τις εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button