Δήμος ΜεσσήνηςΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Εντυπωσιακό ομοίωμα ανεμογεννήτριας από μαθητή Γυμνασίου στη Μεσσήνη

Εντυπωσιάζει το ομοίωμα ανεμογεννήτριας που δημιούργησε ο μαθητής Γυμνασίου Βασίλης Ξενογιάννης, που ζει στη Μεσσήνη, στο πλαίσιο του μαθήματος Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο μικρός μαθητής αφού μελέτησε προσεκτικά την αξία τους, αφιέρωσε τον ελεύθερο χρόνο του για τη δημιουργία ομοιώματος που απεικονίζει με κάθε λεπτομέρεια την αξιοποίησή τους στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.

Με υλικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά, με φαντασία και πολύ μεράκι ο Βασίλης Ξενογιάννης παρουσιάζει ένα σπουδαίο ατομικό έργο που δείχνει με ακρίβεια τον τρόπο λειτουργίας μιας ανεμογεννήτριας αγγίζοντας την τελειότητα στον τρόπο που λειτουργεί καθώς αναπαριστά πιστά την πραγματικότητα.

Εκτός της λειτουργικής αξίας του ομοιώματος αξίζει να σημειωθεί πως πίσω από αυτό το επίτευγμα του μαθητή κρύβεται η σπουδαία δουλειά που γίνεται από καθηγητές στα δημόσια σχολεία μας αλλά και σε οικογένειες όπως του Βασίλη που αποτελούν θερμοκήπια της δημιουργικότητας αλλά και της στροφής προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα αειφόρα ενεργειακά συστήματα αλλά και το σεβασμό στο περιβάλλον μέσα από την εξοικονόμηση πόρων.

Γιάννης Λάσκαρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button