Αγροτικά

Εν αναμονή ΥΑ η αναδιάρθρωση αμπελώνων

Πότε προγραμματίζεται η νέα περίοδος υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων 2022-2023

Την έκδοση υπουργικής απόφασης αναμένουν οι αμπελοκαλλιεργητές της χώρας προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων για την περίοδο 2022 -2023.

Η νέα ΥΑ που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης θα δίνει το πράσινο φως για την έναρξη της υποβολής αιτήσεων, η οποία προγραμματίζεται για τις αρχές Απριλίου.

Να σημειωθεί, ότι αν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα παρακάτω μέτρα:

1.Εκρίζωση -αναφύτευση αμπελιού στην ίδια ή σε άλλη θέση

2. Φύτευση αμπελώνων βάσει άδειας αναφύτευσης

3. Βελτίωση τεχνικών διαχείρισης των αμπελουργικών εκτάσεων (υποστύλωση, κλπ.)

4. Επανεμβολιασμός (για την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων).

Επίσης, το πρόγραμμα εφαρμόζεται – ανάμεσα σε άλλα – σε εκτάσεις οι οποίες είναι φυτεμένες με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου, είναι καταχωρημένες στο Αμπελουργικό Μητρώο, έχουν υποβληθεί από τους παραγωγούς γι’ αυτές αλλά και για το σύνολο της αμπελουργικής τους εκμετάλλευσης, δηλώσεις συγκομιδής ή δηλώσεις παραγωγής για τις δύο τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα καθώς και έχει υποβληθεί γι’ αυτές Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το τρέχον ημερολογιακό έτος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button