Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Εξοικονόμηση 256.000 ευρώ ετησίως από τις ατομικές συμβάσεις καθαριότητας στο Γ.Ν. Καλαμάτας

 

fa12ca_kalamata


To Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ήταν από τα πρώτα, που πέρυσι προχώρησε στη σύναψη ατομικών συμβάσεων απ’ ευθείας με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα 15/05/2017, ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος, η εξοικονόμηση για τον πρώτο χρόνο ανήλθε στα 255.948 €. Πιο συγκεκριμένα η σύμβαση με τον εργολάβο που είχε αναλάβει την καθαριότητα τον προηγούμενο χρόνο, μετά από διεθνή διαγωνισμό, ανερχόταν στα 741.948 €, ενώ το κόστος με τις ατομικές συμβάσεις (συμπεριλαμβανομένων και των ειδών καθαριότητας) ανήλθε για το τελευταίο έτος στα 486.000 €. Σημειώνεται πως έχουν σχεδόν διπλασιαστεί οι αμοιβές των εργαζομένων, σε σχέση με τις αμοιβές τους ως υπάλληλοι του εργολάβου και επιπλέον πληρώνονται χωρίς καμία καθυστέρηση.

Αυτοί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι κατά το διοικητή του νοσοκομείου αποδίδουν πολύ καλύτερα μετά τη σύναψη των ατομικών συμβάσεων εργασίας και διατηρούν το Γ.Ν. Καλαμάτας σε άψογη κατάσταση, είναι οι ίδιοι για τους οποίους ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε από το βήμα της Βουλής, πως «θα φάνε χ» μαζί με τους αξιοκρατικά διορισμένους διοικητές, αν γίνει η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button