Τοπικά Νέα

Εξουδετέρωση άνω των 800 βλημάτων κοντά στο λιμάνι της Μονεμβασιάς! [βίντεο]

Η πρώτη φάση επιχείρησης εξουδετέρωσης πυρομαχικών από ομάδα εξουδετέρωσης ναρκών της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών πραγματοποιήθηκε από 12 έως 23 Οκτωβρίου στον κόλπο Μονεμβασιάς Λακωνίας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ για τη Μονεμβασιά

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), η εξουδετέρωση αφορά σε μεγάλο αριθμό βλημάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία βρίσκονται βυθισμένα σε κοντινή απόσταση από τον λιμενοβραχίονα στο λιμένα της Μονεμβασιάς.

Η καταστροφή των βλημάτων περιλαμβάνει την ανάσυρση από τον πυθμένα, τη μεταφορά σε ασφαλές καθορισμένο σημείο και την εξουδετέρωση με ελεγχόμενη έκρηξη. Η επιχείρηση πρόκειται να διεξαχθεί σε πολλαπλές φάσεις έως ότου ολοκληρωθεί η εξουδετέρωση του συνόλου των βλημάτων, που υπολογίζονται σε άνω των 800.

Τόσο η τρέχουσα όσο και οι επόμενες φάσεις της επιχείρησης, εκτελούνται σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα – ελληνική ακτοφυλακή, την ελληνική αστυνομία και το δήμο Μονεμβασιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button