Δήμος Μεσσήνης

Εξόρμηση σε Καλαμάκι και Πεταλίδι με τις «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης»

Περιήγηση στο Καλαμάκι και το Πεταλίδι προγραμματίζουν οι “Αρχιτεκτονικες Διαδρομές Μεσσήννης” την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη συμμετοχή.

Με μια δράση που “αποχαιρετά” το καλοκαίρι, οι Αρχιτεκτονικές Διαδρομές “ανακαλύπτουν” την αρχιτεκτονική  των βράχων στην ειδυλλιακή παραλία του Μαματά στο Καλαμάκι και  θα αναζητήσουν τις “Σπηλιές” πού αποτελούν ένα κρυφό μυστικό από τους περισσότερους  και συνάμα σημείο αναφοράς για τους ντόπιους. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στο Πεταλίδι και θα περπατήσουν σε σημεία με ιδιαίτερο έντονο το στοιχείο της αρχιτεκτονικής του χωριού που φλερτάρει με την θαλασσινή αύρα στο πέρασμα των αιώνων. Άλλωστε είναι γνωστό πως σε αυτόν τον τόπο κάτι που το ομολογούν άλλωστε  σπουδαία ευρήματα, υπάρχει πλούσιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Ως σημείο εκκίνησης  έχει ορισθεί στις τέσσερις το απόγευμα (16:00 μ.μ.) η Μεσσήνη ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα στις : 16:30 στη παραλία του Μαματά και στις 7:00 στην παραλία Πεταλιδίου.Περισσότερες πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται θα αναζητήσουν στην ομάδα “Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης” στο facebbok και στο τηλέφωνο 6945568387 (Συντονιστής Γιάννης Λάσκαρης)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button