ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Εξώδικο στο gargalianoionline από το δικηγορικό γραφείο των υποψηφίων αγοραστών του Α.Σ. Γαργαλιάνων – Η απάντησή μας

1411


Ό,τι δηλώθηκε παρουσία εκατοντάδων ατόμων δεν μπορεί να αναιρεθεί με ένα εξώδικο!

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 στην ιστοσελίδα του gargalianoionline.gr δημοσιεύτηκε το άρθρο με τίτλο: «Νέα εμπλοκή στην πώληση του Α.Σ. Γαργαλιάνων – Προς ναυάγιο οδεύει η συμφωνία;». Χθες το μεσημέρι το gargalianoionline δέχθηκε το πιο κάτω εξώδικο από το δικηγορικό γραφείο DRAKOPOULOS LAW FIRM το οποίο εκπροσωπεί τον υποψήφιο αγοραστή των εγκαταστάσεων του Α.Σ. Γαργαλιάνων. Το δικηγορικό γραφείο διαμαρτύρεται εντόνως για «ανακριβή γραφόμενα στην ιστοσελίδα», όπως αναφέρει το εξώδικο, ζητώντας τη δημοσίευση επανορθωτικού δημοσιεύματος. Διαβάζοντας κάποιος το παρακάτω εξώδικο μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, ενώ στο τέλος της δημοσίευσης μπορεί να διαβάσει και την απάντησή μας.

ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: «Νέα εμπλοκή στην πώληση του Α.Σ. Γαργαλιάνων – Προς ναυάγιο οδεύει η συμφωνία»

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕΤ’ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

  1. Της  WGB LLC, εταιρείας καταχωρημένης στις ΗΠΑ με έδρα τη Μιννεσότα (1200 OLD CRYSTAL BAY RD WAYZATA , MINNESOTA 55391 US)

 

  1. Του Παναγιώτη Δρακόπουλου, Δικηγόρου Αθηνών, ατομικώς και με την ιδιότητα του νομίμου εκπροσώπου και διαχειριστή της «ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», νόμιμα εγγεγραμμένης στα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με αριθμό εγγραφής ΑΜ 80131, εδρεύουσα στο Χαλάνδρι Αττικής, Λ. Κηφισίας αρ. 332.

ΠΡΟΣ

 

Το site “gargalianoionline.gr”

 

Αναφορικά με

Ανυπόγραφο δημοσίευμα με τίτλο «Νέα εμπλοκή στην πώληση του Α.Σ. Γαργαλιάνων – Προς ναυάγιο οδεύει η συμφωνία», δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα σας στον υπερσύνδεσμο: http://www.gargalianoionline.gr/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1-%CF%83-%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B9/, την  25 Σεπτέμβριου 2017 – 18:56.

——————

 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα σας με domain name «gargalianoionline.gr» ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Νέα εμπλοκή στην πώληση του Α.Σ. Γαργαλιάνων – Προς ναυάγιο οδεύει η συμφωνία» και ημερομηνία δημοσίευσης την 25.9.2017.

 

Στο άρθρο αυτό περιέχονται οι εξής αναληθείς ισχυρισμοί:

 

  1. Γεγονός είναι πως υπάρχει ένα προσύμφωνο το οποίο υπογράφτηκε όταν υποψήφιος αγοραστής κατέβαλε το συμφωνηθέν ποσό των 200.000 ευρώ και επιπλέον 31.000 ευρώ για την έναρξη των διαδικασιών της μεταβίβασης του ακινήτου. Αυτό που έχει αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ο δικηγόρος των αγοραστών όταν εμφανίστηκε στην Γενική Συνέλευση, στις αρχές Σεπτέμβριου, προκειμένου να υποβάλει τη νέα πρόταση αποπληρωμής είναι πως σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το deal με υπαιτιότητα του αγοραστή αυτά τα χρήματα χάνονται. Το gargalianoionline δεν είναι σε θέση να ξέρει τι αναφέρει το προσύμφωνο, ωστόσο σύμφωνα με νομικούς κύκλους που έχουν γνώση του κειμένου δεν προκύπτει ότι η προκαταβολή αυτή θα επιστραφεί».

 

  1. Το ρεπορτάζ διασταυρώθηκε, ως προς την ορθότητα των πληροφοριών του, ως όφειλε, και από τις δύο πλευρές.

 

Τεράστια εντύπωση προκάλεσε σε εμάς η προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας με αναφορές που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια δεδομένου ότι η δεύτερη από εμάς  ουδέποτε προέβη σε τέτοιες δηλώσεις μέσω των συνεργατών της. Αντιθέτως μάλιστα ο Δικηγόρος – συνεργάτης της δεύτερης από μας ο οποίος εμφανίστηκε στη Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού της 4ης Σεπτεμβρίου 2017 σε μια τελευταία  προσπάθεια να υπογραφεί η σύμβαση αγοραπωλησίας του ελαιοτριβείου του συνεταιρισμού κατά τη Γενική Συνέλευση αυτή ανέφερε ότι, σε περίπτωση ολοκλήρωσης της κατάρτισης σύμβασης πώλησης, θα τεθεί διαλυτική αίρεση ως εξασφάλιση της καταβολής του τιμήματος. Ουδέποτε έκανε λόγο για  το τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν υπογραφεί η σύμβαση αγοραπωλησίας του ελαιοτριβείου. Συνεπώς, ο ισχυρισμός σας ότι «περίπτωση που δεν προχωρήσει το deal με υπαιτιότητα του αγοραστή αυτά τα χρήματα χάνονται»  είναι όμως πλήρως αναληθής και πόρρω απέχει από την αλήθεια, καθώς διαστρεβλώνει τα λεχθέντα ενώπιον του σώματος της Γενικής συνέλευσης του συνεταιρισμού.

 

Πλέον τούτου είναι ηλίου φαεινότερο ότι η  σχετική αναφορά σας ότι «Το ρεπορτάζ διασταυρώθηκε, ως προς την ορθότητα των πληροφοριών του, ως όφειλε, και από τις δύο πλευρές» αποσκοπεί στη δημιουργία μιας αίσθησης αληθοφάνειας και αντικειμενικότητας, πλην όμως είναι πλήρως αναληθές, προσβάλλει κάθε έννοια δημοσιογραφικής και ειδησεογραφικής δεοντολογίας και παραπλανά τον αναγνώστη του άρθρου σας δημιουργώντας δυσμενείς εντυπώσεις σε βάρος μας διότι ούτε ορθό είναι ούτε διασταυρωμένο  με τη δική μας πλευρά.

 

Γεγονός παραμένει ότι τα ως άνω γραφόμενα προσβάλλουν την τιμή, υπόληψη, προσωπικότητα, επαγγελματική υπόσταση και ακεραιότητά μας, μας και μας προκαλούν έντονη ηθική βλάβη, καθότι ουδέποτε ήρθε σε επαφή κανείς με εμάς για να λάβει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά αυτό το ζήτημα.

Κατόπιν τούτων διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τα ως άνω ανακριβή γραφόμενα στην ιστοσελίδα σας και την παράνομη και αντίθετη στα χρηστά ήθη και τη συναλλακτική πίστη συμπεριφορά σας  και

 

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

 

Εντός μιας εργάσιμης ημέρας από τη λήψη της παρούσας προβείτε στη δημοσίευση στην ιστοσελίδα σας επανορθωτικού δημοσιεύματος, αναφέροντας τα όσα ανωτέρω τονίσαμε, σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε κάθε νόμιμο μέσο απέναντί σας για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ανόρθωση της τρωθείσας τιμής και υπόληψής.

 

 

Για τους Εξωδίκως δηλούντες.

 

Η πληρεξούσια δικηγόρος

Το gargalianoionline απαντά…

Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τη νομιμότητα του εγγράφου παραπάνω καθόσον παρουσία 150 ατόμων το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου 2017 στη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων εδηλώθη επί λέξη από τον κ. Μαργαρίτη, δικηγόρο – εκπρόσωπο των αγοραστών, πως σε περίπτωση που με υπαιτιότητα των αγοραστών δεν υπογραφούν τα συμβόλαια εντός 30 ημερών τότε η  προκαταβολή χάνεται! Η παραπάνω δήλωση έχει καταγραφεί και στο πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης του Α.Σ. Γαργαλιάνων όπου σας το παρουσιάζουμε παρακάτω.

1

 

Εξάλλου, η παραπάνω δήλωση δεν συνιστά κάποια πρωτοτυπία γιατί σύμφωνα με το νόμο όταν μια σύμβαση ακυρώνεται με υπαιτιότητα κάποιου, τότε αυτός χάνει τα χρήματα που έχει καταβάλει.

Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος και πολύ σύντομα (μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου – καταλυτική ημερομηνία για την υπογραφή των συμβολαίων) θα γνωρίζουμε εάν θα προχωρήσει ή όχι η αναμενομένη πώληση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Πολύ περισσότερο δε, θα κριθεί και το gargalainoionline για την «αναληθή» και «συκοφαντική»  δημοσίευση που έκανε…

Δημήτρης Καμπύλης

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. πλάκα κάνουμε;;;
    έχει “κασέρι” ο αγοραστής και θα πάει να αγοράσει συνεταιρισμό;;;
    Αντε ρε, να πάρετε τον Παναθηναϊκό, ο Αλαφούζος δεν θέλει ευρώ, τον δίνει ΤΣΑΜΠΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button