Δήμος Οιχαλίας

Εορταστικές εκδηλώσεις στον Μελιγαλά, με αφορμή την τοπική γιορτή του Προφήτη Ηλία

Εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται αύριο και το Σαββατοκύριακο στον Μελιγαλά, με αφορμή την τοπική γιορτή του Προφήτη Ηλία.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε ο Δήμος Οιχαλίας, αύριο στις 6.30 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός στο ναό του Προφήτη Ηλία και στις 8 το βράδυ θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Μεθαύριο Σάββατο, στις 7 το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία με αρτοκλασία στον εορτάζοντα ναό και στις 10 θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο αλσύλλιο του Προφήτη Ηλία, την οποία παραθέτει ο Σύλλογος των εν Αθήναις Μελιγαλαίων και ο Σύλλογος Γυναικών Μελιγαλά.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην κεντρική πλατεία του Μελιγαλά, θα γίνουν αγώνες σπριντ 60 και 100 μέτρων παίδων, κορασίδων, νέων και νεανίδων, σακοδρομία, αυγοδρομία και ποδηλατοδρομία, ενώ θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων.

Μετά το τέλος των αγώνων θα αποδοθούν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του παραρτήματος Μελιγαλά του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών και θα ακολουθήσει η απονομή επάθλων στους αθλητές.

Τέλος, την Κυριακή στις 9.30 το βράδυ, στο ανοιχτό θέατρο Μελιγαλά θα δοθεί η ετήσια παράσταση του Χορευτικού Συλλόγου Μελιγαλά µε τίτλο “Παραδοσιακά Χοροπατήματα”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button