Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Επέστρεψε στο θρόνο της η εικόνα της Παναγίας της Υπαπαντής

Με τη μεταφορά και επανατοποθέτηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της “Υπαπαντής” ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Πολιούχου της Καλαμάτας.

Την Κυριακή το πρωί, πραγματοποιήθηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτου Γέροντος Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, συλλειτουργούντος μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιουμένων από κληρικούς της πόλεως της Καλαμάτας.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κηρύττοντας τον Θείο Λόγο τόνισε πως τόσο το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας όσο και η ευαγγελική περικοπή, έρχονται να μας υπομνήσουν πως θα πρέπει να είμαστε αυθεντικοί στη ζωή μας και να μην υποκρινόμαστε απέναντι στο Θεό και τους συνανθρώπους μας.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας κ. Χρυσόστομος τιμώντας την πολυετή διακονία του κ. Λεωνίδα Κουβελιώτη στο αριστερό αναλόγιο του Ναού της Υπαπαντής, του απένειμε το παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, εκφράζοντας έτσι την ευαρέσκεια της τοπικής Εκκλησίας στο πρόσωπο του τιμωμένου. Στη συνεχεία τελέσθηκε παράκλησις και στο τέλοςο μεταφέρθηκε η Ιερά Εικόνα από το λιτανευτικό της θρόνο στην μόνιμη καθέδρα της εντός του Ναού.


Την παραμονή, (Σάββατο) , αρχικά τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και στησυνεχεία Αγρυπνία, προεξάρχοντος του πρωτοσυγκέλλου αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button