Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου η καταβολή της πρώτης δόσης

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας, υποστήριξε πως οι τιμές στα προϊόντα θα υποχωρήσουν πριν από τον Απρίλιο

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης και έως τις 10 Δεκεμβρίου θα δοθεί η πρώτη δόση του επιδόματος ως προκαταβολή, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «ένα κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί ως προκαταβολή, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, σε αυτούς που είχαν πάρει επίδομα θέρμανσης πέρυσι. Θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι».

Αναφερόμενος στο αίτημα κάποιων για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, ο υπουργός τόνισε ότι δεν μπορεί να μειωθεί, διότι έχουμε έλλειμμα 7,3%. «Αν μπορούσα, θα το έκανα αύριο το πρωί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Σκυλακάκης.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια τόνισε ότι οι τιμές στα προϊόντα θα υποχωρήσουν πριν από τον Απρίλιο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως δεν μπορεί να εισηγηθεί έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους, λόγω ελλείμματος.

Για τα αναδρομικά συνταξιούχων, είπε ότι τηρούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Τόνισε επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει διατηρήσει ορισμένα άρθρα του νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίο αρχικά είχε πει ότι θα καταργήσει, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι διορθώθηκαν οι αδικίες που υπήρχαν.

Τέλος, σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ανέφερε η μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων θα δει μείωση.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button