Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Επίσημο Trailer ταινίας «Άνεμος Ελευθερίας 1821»

Το ερευνητικό πρόγραμμα «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την κυκλοφορία του επίσημου trailer της ταινίας της ViewMaster Films και του Στέλιου Χαραλαμπόμπουλου «Άνεμος Ελευθερίας 1821», της μοναδικής μυθοπλαστικής ταινίας μεγάλου μήκους που γυρίστηκε με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση, και εμβληματικού παραδοτέου του προγράμματος.
Υπενθυμίζεται πως η ταινία, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας γυρίστηκε στη Μεσσηνία, παρακολουθεί τη δράση του Ιωάννη Φίλωνα, ενός επινοημένου ανώτερου στελέχους της Φιλικής Εταιρείας, στην προεπαναστατική. Μέσα από την ιστορία του Φίλωνα, που ταξιδεύει με το προκάλυμμα ενός εμπόρου, και τη δράση του ως Φιλικού, παρουσιάζονται πληροφορίες για την κοινωνία των αρχών του 19ου αιώνα καθώς και για την οικονομία, την καθημερινή ζωή, τις κυρίαρχες ιδέες και αντιπαραθέσεις της εποχής· όλα προϊόν σχετικής ενδελεχούς ιστορικής έρευνας.
Το σενάριο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, και κατά ένα μεγάλο μέρος είναι εμπνευσμένο από τη δράση του Χριστόφορου Περραιβού της Φιλικής Εταιρίας. Δηλαδή εκείνου του Φιλικού που ταξίδεψε στην Πελοπόννησο πριν την επανάσταση με σκοπό να συμφιλιώσει τις Μανιάτικες οικογένειες και συνακόλουθα να προετοιμάσει το έδαφος για την απελευθέρωση των Ελλήνων.
Τo trailer είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://kalamatadromoieleftherias.gr/tv-radio/2021/03/24/freedom_wing_trailer/
https://www.youtube.com/watch?v=9DxcrvL7Nr4

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821:Δρόμοι Ελευθερίας ΕΣΠΑ 2014-2020 Δράση ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ
Ερευνητική Κοινοπραξία: Παν/μιο Πελοποννήσου, ΦΑΡΙΣ Κ.Ε. Δ. Καλαμάτας, VIEWMASTERFILMS Α.Ε.
τηλ. επικ. 2721065130, mail: info@kalamata1821.gr
Το Πρόγραμμα «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821- Δρόμοι Ελευθερίας» αποτελεί έργο που υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και ενταγμένο στην Δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ». Το Πρόγραμμα αποτελεί σύμπραξη τριών φορέων: του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (συντονιστής) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» και της κινηματογραφικής εταιρείας «VIEWMASTER Films A.E.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button