ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Επίσκεψη Βορίδη στο δημαρχείο της Κυπαρισσίας – «Δυστυχώς οι δήμαρχοι δεν είστε ΣΥΡΙΖΑ»

"Δημαρχική ομηρία" φέρνει η απλή αναλογική

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής 28 Ιανουαρίου 2018 ο Βουλευτής και Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης στα πλαίσια της εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ν.Δ. και ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας.
Κατά την συνάντηση ο Δήμαρχος Τριφυλίας καλωσόρισε τον κ. Βορίδη ενώ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από αυτοδιοικητικά θέματα με κυρίαρχο τις επόμενες Δημοτικές εκλογές και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Κατσίβελας αρχικά αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που είχαν όταν ο ίδιος ήταν διοικητής στην 6η ΥΠΕ και ο κ. Βορίδης ήταν στο Υπουργείο Υγείας. Στη συνέχεια ο κ. Κατσίβελας ανέλυσε εν συντομία τους οικονομικούς πυλώνες της περιοχής, που δεν είναι άλλοι από την καλλιέργεια ελιάς, τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες αλλά και το τουριστικό προϊόν. Τέλος, ο κ. Κατσίβελας αναφέρθηκε σε έργα υποδομών τα οποία θα πρέπει να γίνουν στην Τριφυλία, όπως ο δρόμος Καλό Νερό – Τσακώνα, ο δρόμος Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά, το λιμάνι της Κυπαρισσίας κ.α.

Από την πλευρά του ο κ Βορίδης τόνισε πως η τοπική αυτοδιοίκηση έχει παίξει πολύ σημαντικό ρολό σε όλη την περίοδο της κρίσης. Όσον αφορά τις επερχόμενες αλλαγές στα αυτοδιοικητικά θέματα τόνισε πως το πρόβλημα της αυτοδιοίκησης δεν είναι το πρόβλημα της διακυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο έχει πολιτική ταυτότητα και πηγάζει από το εξής: «Δυστυχώς οι δήμαρχοι δεν είστε ΣΥΡΙΖΑ».

Το ζήτημα, όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, επικεντρώνεται στο θέμα της απλής αναλογικής, ετοιμάζονται παρεμβάσεις που σαν στόχο έχουν τις αρμοδιότητες του δήμαρχου μεταφέροντας αρμοδιότητες στον Γενικό Γράμματα του δημάρχου, όπου πλέον θα επιλέγονται από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημοσίας Διοίκησης και θα συμμετέχουν μόνο δημόσιοι υπάλληλοι. Μέσα από την απλή αναλογική, όπως είπε, όλες οι στρατηγικές αποφάσεις θα περνούν από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια αλλά όταν θα έρχεται στο Δ.Σ. για έργα μείζονος σημασίας ο δήμαρχος θα είναι όμηρος και εκδικαζόμενος διάφορων μειοψηφικών εντός του δημοτικού συμβουλίου.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο πολιτευτής του κόμματος Μίλτος Χρυσομάλλης, ο πρώην Βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας, Ηλίας Τσίγγανος καθώς αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button