Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Επίσκεψη Κατσίβελα στο Φιλιατρινό Φράγμα – Ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης

 


Το Φιλιατρινό φράγμα επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Τριφυλίας με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών της ασφαλτόστρωσης. Παρόντες επίσης ήταν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χριστιάνων κ. Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, ο εργολάβος που έχει αναλάβει την ασφαλτόστρωση & αρκετοί άλλοι.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης έφτασαν στο τέλος και αυτό που απομένει για να ολοκληρωθούν οι εργασίες είναι το τάπωμα στον αγωγό εκτροπής, για να μπορεί να γεμίζει το φράγμα, καθώς και το έργο των αρδευτικών δικτύων. Η μελέτη για τα δίκτυα έχει ολοκληρωθεί ωστόσο υπάρχουν κάποιες οφειλές για να μπορέσει να ενταχθεί το σημαντικό έργο των αρδευτικών δικτύων στο καινούργιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο κ. Κατσίβελας τόνισε πως είναι πλέον αναγκαία και χωρίς αναβολές και η δημοπράτηση των αρδευτικών δικτύων.

Ο όγκος του φράγματος  είναι περίπου 370.000 μ3 και ο ωφέλιμος όγκος του ταμιευτήρα του φράγματος περίπου 8 εκατ. μ3μ, με το συνολικό προϋπολογισμό να φτάνει τα 6.767.158,57 ευρώ.

Exit mobile version