Τοπικά ΝέαΧώρα

Επίσκεψη Καφαντάρη στις αρχαιολογικές ανασκαφές στο χώρο του Ανακτόρου του Νέστορος

 

Untitled-1


Το χώρο του Ανακτόρου του Νέστορος, στον Άνω Εγκλιανό, όπου πραγματοποιούνται εκτεταμένες αρχαιολογικές ανασκαφές από τους αρχαιολόγους Davis και Stocker, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης για να ενημερωθεί από τους παραπάνω για την εξέλιξη των εργασιών.

Στις ανασκαφές, οι οποίες πραγματοποιούνται στον περιβάλλοντα χώρο του Ανακτόρου του Νέστορος, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με εντατικούς ρυθμούς, μια ομάδα περί των 50 αρχαιολόγων από το Πανεπιστημίου Σινσινάτι αλλά και όλο τον κόσμο με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Davis και την αρχαιολόγο κ. Sharon Stocker φέρνουν στο φώς νέες σημαντικές ανακαλύψεις.

Στη σημερινή επίσκεψη του ο Δήμαρχος μιλώντας με τον κ. Davis αναφέρθηκε στην υποστήριξη και το μείζον ενδιαφέρον που δείχνουν ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για το σημαντικό ανασκαφικό έργο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «για το Δήμο, το παλάτι του Νέστορος είναι το ανάκτορο … “της καρδιά μας”… Πραγματικά έμεινα έκθαμβος από αυτά που έρχονται στην επιφάνεια από τους αρχαιολόγους. Τα ευρήματα, που χρονολογούνται από την νεολιθική εποχή, αποδεικνύουν κάθε μέρα τη μακραίωνη ιστορία του τόπου μας. Για τις ανακαλύψεις αυτές, εγώ και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε όλη την ομάδα των αρχαιολόγων που βοηθούν στην διατήρηση της ιστορίας μας και την προβολή του τόπου μας σε κάθε γωνιά της γης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button