Τοπικά Νέα

Επίσκεψη Ξανθού στα Νοσοκομεία Καλαμάτας, Κυπαρισσίας και το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά

Επίσκεψη σε δομές Υγείας της Μεσσηνίας πραγματοποιήσε την Παρασκευή 14-01-2022 ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του νομού Αλέξη Χαρίτση. Η επίσκεψη περιλάμβανε συναντήσεις με εκπροσώπους των Σωματείων Ιατρών και Εργαζομένων των φορέων καθώς και με τις Διοικήσεις.

Είναι ανάγκη να αποσυμπιεστεί η κατάσταση στα Νοσοκομεία για να μπορέσουν και πάλι να παρέχουν στους πολίτες υπηρεσίες αντιμετώπισης όλων των νόσων και όχι μόνο του κορονοϊού, τόνισαν ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Ανδρέας Ξανθός, κατά την επίσκεψή τους στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, πριν από το οποίο επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά. Στις δηλώσεις του ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεχάσει κάθε σκέψη για το ενδεχόμενο κλείσιμο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Από την πλευρά του ο Ανδρέας Ξανθός ζήτησε να επιστρέψουν στην εργασία τους, με αυξημένα μέτρα προστασίας, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, δεδομένου ότι η μάχη ενάντια στην πανδημία δίνεται πια από λιγότερους και πιο κουρασμένους υγειονομικούς…

Ο βουλευτής Μεσσηνίας, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ανέφερε ότι με βάση και τις συζητήσεις που έγιναν με το προσωπικό των Νοσοκομείων, τα προβλήματα στις βασικές δομές υγείας του Νομού είναι πάρα πολλά και πρώτιστη ανάγκη είναι να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση, που οξύνθηκε μάλιστα μέσα στην περίοδο της πανδημίας, με την πραγματοποίηση προσλήψεων.

Επίσης ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν επίσης οι περιφερειακές δομές υγείας και ζήτησε αυτές να ενισχυθούν και σε καμία περίπτωση να μην αλλάξει ο υγειονομικός χάρτης στην περιφέρεια της χώρας με κατάργηση δομών, όπως του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Τέλος ο βουλευτής Μεσσηνίας χαρακτήρισε πολύ γόνιμη την περιοδεία στις δομές υγείας του Νομού, ευχαρίστησε τον Ανδρέα Ξανθό για τη συμμετοχή του και τις επισημάνσεις που έκανε, όπως επίσης ευχαρίστησε το προσωπικό των υγειονομικών δομών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Υγείας και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τόνισε ότι “ο έλεγχος της πανδημίας έχει χαθεί εδώ και καιρό, η κυβέρνηση έχει τραγική ευθύνη για τις ολιγωρίες, τις ανεπάρκειες, το έλλειμμα προετοιμασίας και την απόδοση του Συστήματος Υγείας, η οποία είναι με όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες ιδιαίτερα προβληματική και σε σύγκριση με την Ευρώπη”.

Επίσης ο Ανδρέας Ξανθός σχολίασε ότι “θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει βγάλει κανένα συμπέρασμα από αυτή την κρίση. Αντιμετωπίζει την πανδημία ως μια παρένθεση που θα κλείσει σύντομα. Αυτό δεν έχει καμία βάση, και επιδημιολογική και επιστημονική. Η μετάλλαξη “Ο” συνεχίζεται και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίζει για αρκετά μεγάλο διάστημα να πιέζει τα συστήματα υγείας”.

Σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο Καλαμάτας ο Ανδρέας Ξανθός είπε ότι “έχει σηκώσει ένα πολύ σημαντικό βάρος και της φροντίδας κόβιντ στην ευρύτερη περιοχή και συνεχίζει να παρέχει, υπό πολύ αντίξοες συνθήκες, με λιγότερο προσωπικό και πιο κουρασμένο, αξιόπιστες υπηρεσίες χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων”.

Πρόσθεσε όμως ότι το ζητούμενο σήμερα για τα Νοσοκομεία της χώρας είναι “να προκύψει ένα σχέδιο αποσυμπίεσης των δημόσιων νοσοκομείων για να μπορέσουν να παρέχουν υπηρεσίες και στους υπόλοιπους ασθενείς γιατί στη χώρα δεν έχουμε ασθενείς μόνο με κορονοϊό. Να υπάρχει σχεδιασμένη εμπλοκή και του ιδιωτικού τομέα, των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων και όχι ευνοϊκή και επιλεκτική συνεργασία όποτε βολεύει τους κλινικάρχες. Επίσης πρέπει να εμπλακούν οι δομές των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτό δεν έχει γίνει, για να σταματήσει το ΕΣΥ να σηκώνει όλο το βάρος της φροντίδας των ασθενών με κορονοϊό”.

Ο Ανδρέας Ξανθός ζήτησε να επιστρέψουν στην εργασία τους, με αυξημένα μέτρα προστασίας, οι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή,  να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που εργάζονται πολλά χρόνια στις δομές υγείας, να αναβαθμιστεί το προσωπικό των νοσοκομείων μισθολογικά. Όπως τόνισε αυτά αποτελούν όρους ώστε να οργανωθεί το σύστημα υγείας στην προοπτική μιας μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης της πανδημίας και των συνεπειών της “και όχι μιας σύντομης παρένθεσης και μιας μπόρας η οποία θα περάσει σύντομα”.

Σχετικά Άρθρα

5 Σχόλια

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ.
    ΜΑΘΑΝΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ η ΑΠΛΑ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟ;
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ …
    ΒΟΥΒΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΛΟΙ..
    Π.χ.ΕΝΑ ΑΠΛΟ;ΘΕΜΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ 8 ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ;
    ΥΠΟΚΥΠΤΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΛΟΜΠΥ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ..
    ΤΟΥΣ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ..ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ..
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ,ΔΕΝ ΣΠΑΤΕ ΑΥΓΑ..
    Μαρασμός …ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΤΕ …
    ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ..
    ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΜΕΣΤΗ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΗ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ..
    ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Τ Ω Ρ Α!!!
    ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΕΡΓΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ …ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΑ ΚΟΛΗΤΗΛΙΚΙΑ!!

  2. Πανε κει χαμου κοντα στη Καλαματα,που τους λεει η Αλειφερη..
    Δεν ηρθανε να δουνε πως τα βγαζει περα το υγειας στα Φιλιατρα..
    Και τι τους νοιαζει..
    Αφου και η ανταρσια για μουριες και για γκρεμιλες φωναζει..

  3. ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ… ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ..
    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ…
    Ο ΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΕΔΑΡΧΗΣ.
    ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΑΝΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ..
    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ..
    ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ..
    ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΨΥΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ ΕΚΕΙ..
    ΔΙΧΟΝΟΙΑ η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ?
    ΜΑΛΟΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button