Πολιτική

Επερώτηση Αντωνίας Μπούζα για το συνέδριο ΤΒΕΧ – “Ασαφής και πρόχειρος απολογισμός”

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Της Αντιπροέδρου του ΠΕ.ΣΥ.Π.

ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑ

ΘΕΜΑ: Ο ασαφής και πρόχειρος απολογισμός για το συνέδριο ΤΒΕΧ, απαιτεί εξηγήσεις και στοιχεία

Ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι της Πελοποννησιακής μας οικονομίας και η εξωστρέφεια και προώθησή του, αποτελεί αρμοδιότητα των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων .

Όμως, μετά την απόλυτη απραξία των 4 χρόνων στον Τουρισμό και την αναποτελεσματικότητα της Περιφερειακής Αρχής, οδηγούμαστε σε αρνητικά αποτελέσματα, αρχής γενομένης από τη σημαντική συρρίκνωση στις αφίξεις επιβατών στον Αερολιμένα Καλαμάτας από τις πάλαι ποτέ αγορές – στόχους ,που δυστυχώς σήμερα μας γυρίζουν την πλάτη.

Με την πρωτοβουλία του ΕΟΤ, όλοι αναθαρρήσαμε πως επιτέλους, κάτι θετικό θα γίνει στην Πελοπόννησο, σε σχέση με τον εισερχόμενο τουρισμό, με τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου των τουριστικών blogger, ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese.

Όμως, σε κανένα στάδιο της προετοιμασίας και της διενέργειας του συνεδρίου αυτού δεν ενημερώθηκαν, ούτε προσκλήθηκαν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, να συνδράμουν, να ενημερωθούν, ίσως και να παρευρεθούν , προκειμένου να ενημερωθούν και να στηρίξουν τον τόπο μας .

Μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου, κατακλυστήκαμε από καταγγελίες για πολλά και διάφορα θέματα που απαιτούν διευκρινήσεις και αφορούν εκτός του κόστους και την ίδια τη συμμετοχή των Bloggers , οι οποίοι στην πλειονότητά τους, δεν αφορούσαν οργανωμένα blog , που έχουν τη δυνατότητα να παρακινήσουν επισκέπτες και να είναι παρεμβατικά υπέρ των τουριστικών προορισμών, αλλά πρόκειται για blog ,με περιορισμένους ακολούθους, εκτός ολίγων εξαιρέσεων, αλλά και το εν γένει στήσιμο του συνεδρίου , την κατανομή στην προβολή και πολλά ακόμη.

Εκείνο που γνωρίζουμε, από τις αποφάσεις της Περιφέρειας, είναι το συνολικό κόστος που επιβαρύνθηκε η Περιφέρεια , διότι εκτός της Προγραμματικής Σύμβασης με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας» με προϋπολογισμό 220.000 ευρώ, για το ίδιο αντικείμενο υπάρχει και απόφαση του κ.Περιφερειάρχη από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Περιφέρεις Πελοποννήσου, για 440.000 ευρώ.

Αν συνυπολογίσουμε την οικονομική συμμετοχή Δήμων της Πελοποννήσου, 3 Περιφερειών και Επιμελητηρίων , πιθανώς και ιδιωτών , τότε το κόστος του συνεδρίου φθάνει σε δυσθεώρητα ύψη, για την εμβέλεια και τα πιθανά οφέλη που αυτό θα φέρει στον τόπο.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, παρακαλώ όπως ενημερώσετε το Σώμα για τα κατωτέρω:

1.Πόσα χρήματα συνολικά στοίχισε το συνέδριο αυτό και γιατί στον μεταξύ σας απολογισμό αναφερθήκατε μόνο στις 600.000 ευρώ της Περιφέρειας;

2.Πόσα χρήματα διέθεσαν Δήμοι, Περιφέρειες , Επιμελητήρια και ιδιώτες;

3.Διέθεσε κάποιο χρηματικό ποσό το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ ;

4.Με ποίου ύψους χρηματικό ποσό πληρώθηκε η Εταιρεία ΜINDHAUS θυγατρική της V+O;

5. Ποίος ο ακριβής αριθμός των Blogger, αν πλήρωσαν οι ίδιοι και τι ποσά για τη συμμετοχή, διαμονή και διατροφή τους ;

6. Ποία ΜΜΕ είχατε προσκαλέσει , ποίοι ήρθαν, που διέμεναν και γιατί δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα ειδικές αναφορές σε εθνικά και διεθνή ΜΜΕ με τουριστικό περιεχόμενο για τον προορισμό που φιλοξένησε το συνέδριο αυτό δηλ,. την Πελοπόννησο, πλην των δικών σας δελτίων τύπου;

7.Με ποία κριτήρια οργανώθηκαν τα FAM TRIP, πως έγινε η επιλογή των Blogger που συμμετείχαν σε αυτά και πως οι τόποι που επισκέφτηκαν;

9.Νοιώθετε ικανοποιημένοι με τα 170.000 likes ( άραγε και σε τι απήχησης BLOG) , ύστερα από ένα τέτοιου κόστους συνέδριο ;

Όσον αφορά στη δήλωση του κ.Περιφερειάρχη πως «Ποτέ μέχρι τώρα -στις τόσες δεκαετίες που η πολιτεία επιμελείται την τουριστική προβολή της πατρίδας μας-, δεν έχει υπάρξει μια τόσο οργανωμένη, μεθοδική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου», καλό θα είναι να ενημερωθεί ή αν γνωρίζει, να μην ξεχνά και να μην υποτιμά όσα σημαντικά κέρδισε ο προκάτοχός του κ.Τατούλης και φιλοξενήθηκαν στην Πελοπόννησο για 1η φορά στην Ελλάδα ( ΑΒΤΑ, FORUM της Λουκέρνης, DRV, Παγκόσμια διοργάνωση Τριάθλου IRONMAN κλπ) .

Φυσικά αμέσως μετά τα τουριστικά αυτά γεγονότα, υπήρξε το ανάλογο follow up , όπως πρωτοσέλιδα σε όλα τα σπουδαία ΜΜΕ της Ευρώπης ( πχ Daily Mail, Telegraph, Lonely Planet, Guardian, Independent ,Abta κ.α) ενώ ξεκίνησαν τότε ,νέες πτήσεις από αεροπορικές εταιρείες «κολοσσούς» ,  (Easy Jet, η Brussels, η Swiss, η Niki, η Cedar, η Austrian, η Edelweiss, η British Airways, η Aegean κ.α ). Έδειξαν τότε, με χειροπιαστό τρόπο πως εμπιστεύθηκαν την Πελοπόννησο, κάτι που βλέπουμε σήμερα πως αλλάζει προς το χειρότερο ,όπου συρρικνώνεται η τουριστική κίνηση από το εξωτερικό , με αρνητικά αποτελέσματα στην απασχόληση και στο ΑΕΠ της Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button