Πολιτική

Επισημάνσεις για τον κρίσιμο τομέα της υγείας από το Κίνημα Αλλαγής Μεσσηνίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ ενάντια στην πανδημία είναι επιτακτική και επείγουσα. Σήμερα ήταν μια μέρα που η προσπάθεια του Κινήματος Αλλαγής και της προέδρου, Φώφης Γεννηματά, έπιασε τόπο, καθώς εγκαινιάστηκαν οι 50 ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”. Θυμίζουμε ότι με επιστολή της στις 30 Μαρτίου, η πρόεδρος του Κινήματος απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, καλώντας τον “να αναλάβει πρωτοβουλία, στη Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου η Βουλή των Ελλήνων να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης του συστήματος υγείας με νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αξιοποιώντας τις δυνατότητές της, τόσο μέσω της οικονομικής συμβολής του συνόλου των βουλευτών όσο και μέσω των διαθέσιμων αποθεματικών του Σώματος”.
Παράλληλα, αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν συντονισμένα και αποτελεσματικά για να παραδοθούν οι 50 κλίνες τόσο γρήγορα. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν πρέπει να λειτουργήσουν με αποσπάσεις σε βάρος άλλων νοσοκομείων, αλλά με νέες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού που πρέπει να εκπαιδευτεί σωστά, για να μπορέσει να ενεργήσει αποτελεσματικά. Δυστυχώς, όμως, αυτό το κομμάτι έχει καθυστερήσει.
Το Κίνημα Αλλαγής επαναλαμβάνει ότι το ΕΣΥ, η μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, αποδείχθηκε στην υγειονομική κρίση προστάτης του ελληνικού λαού, γι’ αυτό και το ανθρώπινο δυναμικό του, οι μαχητές της πρώτης γραμμής, πρέπει να στηριχθούν με πράξεις και ν’ αναγνωριστεί η προσφορά τους: να ενταχθούν χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση στα βαρέα και ανθυγιεινά και να μην τους χειροκροτούμε απλώς από τα μπαλκόνια».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button