Υγεία

Επιστήμονες επικοινώνησαν με ανθρώπους που έβλεπαν όνειρα!

Σε επικοινωνία με ανθρώπους που βρίσκονταν σε όνειρο κατάφεραν να έρθουν επιστήμονες.

Επιστήμονες κατάφεραν να επικοινωνήσουν σε πραγματικό χρόνο με ανθρώπους που βρίσκονται σε REM κύκλο βλέποντας όνειρα. Τους έκαναν να ακολουθήσουν οδηγίες, να απαντήσουν σε ερωτήσεις, αλλά και να λύσουν απλά μαθηματικά προβλήματα.

Στο πείραμα αυτά εκτός από τους επιστήμονες πήραν μέρος και 36 εθελοντές σε τέσσερα διαφορετικά εργαστήρια. Στη βαθύτερη φάση του ύπνου, οι επιστήμονες αλληλεπίδρασαν με τους εθελοντές μέσω ήχου, φώτων και αφής, ζητώντας τους να μετρήσουν πόσα αγγίγματα ή φώτα έβλεπαν, ενώ μπορούσαν να απαντήσουν και σε απλές ερωτήσεις με ναι ή όχι, όπως το αν μιλούν Ισπανικά.

Οι απαντήσεις δίνονταν μέσω κινήσεων των ματιών ή των μυών του προσώπου και είχαν συμφωνηθεί από την αρχή. «Συνδέσαμε τα δεδομένα επειδή πιστεύαμε πως ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων από τέσσερα διαφορετικά εργαστήρια που χρησιμοποιούν διαφορετικές προσεγγίσεις, είναι πειστική απόδειξη στην πραγματικότητα του φαινομένου τις αμφίδρομης επικοινωνίας», ανέφερε ένας εκ των ερευνητών.

Έπειτα από κάθε πετυχημένη απάντηση, οι ερευνητές ξυπνούσαν τους συμμετέχοντες για να περιγράψουν το όνειρό τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button