Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Παράταση για τα λάθη – Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Στις 25 Ιανουαρίου θα γίνουν οι πληρωμές της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 ενώ παράταση ως τις 19 Ιανουαρίου παίρνουν οι αιτήσεις και οι διορθώσεις λαθών προηγούμενων αιτήσεων. Από το υπουργείο Οικονομικών δίδεται η δυνατότητα, σε περίπτωση λαθών, διόρθωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport) για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής υπολογίζεται στο 1,5 δισ. ευρώ και δεν αποκλείεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έως σήμερα 611.524 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης. Η εκταμίευση των κονδυλίων προς τους δικαιούχους της «επιστρεπτέας προκαταβολής 5» θα ξεκινήσει τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, θα εκδοθεί νέα απόφαση, που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις χορήγησης των φθηνών κρατικών δανείων και θα ανοίγει το δρόμο των πληρωμών στους δικαιούχους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button