Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά ΝέαΧώρα

Επιτυχημένη εκδήλωση στην Χώρα για την ανάδειξη της πρώτης μάχης του Αγώνα 27η Μαρτίου 1821

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 26η Μαρτίου 2022 στην Χώρα η εκδήλωση για την ανάδειξη της πρώτης μάχης του Αγώνα 27η Μαρτίου 1821. Ύστερα από την συνεργασία της Κοινότητας Χώρας, με τοπικούς πολιτιστικούς και παραγωγικούς φορείς, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι ομιλητές, ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Χρήστου και ο Ιατρός και ιστορικός κ. Γιάννης Μπίρης, που πρόσφατα βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το σύγγραμμά του «Κάστρα και Οχυρά στη Μεσσηνία».

“Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν και συνεργάστηκαν για την διοργάνωση αυτής της τόσο ξεχωριστής εκδήλωσης, για την ανάδειξη του σημαντικού ιστορικού γεγονότος της Πρώτης μάχης του Αγώνα για την απελευθέρωση, που πραγματοποιήθηκε στην Χώρα την 27η Μαρτίου 1821.”

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας σε δήλωσή σου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν και συνεργάστηκαν για την διοργάνωση αυτής της τόσο ξεχωριστής εκδήλωσης, για την ανάδειξη του σημαντικού ιστορικού γεγονότος της Πρώτης μάχης του Αγώνα για την απελευθέρωση, που πραγματοποιήθηκε στην Χώρα την 27η Μαρτίου 1821.

Ευχαριστώ θερμά τους ομιλητές κ. Αθανάσιο Χρήστου και τον αγαπητό συνδημότη μας Ιατρό – Ιστορικό κ. Γιάννη Μπίρη για την εξαιρετική παρουσίαση και την ανιδιοτελή προσφορά τους ώστε η πρώτη μάχη του Αγώνα στην Χώρα να λάβει την θέση που της αρμόζει στην Ελληνική ιστορία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button