ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου του Παν. Κατσίβελα “Η συμβολή της περιοχής των Γαργαλιάνων στην Επανάσταση” [εικόνες – βίντεο]

Ο αγώνας των κατοίκων του κάμπου της Τριφυλίας και τα γεγονότα που συνέβησαν

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ έγινε η παρουσίαση του βιβλίου “Η συμβολή της περιοχής των Γαργαλιάνων στην Επανάσταση” του ιατρού, Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και πρώην Δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο χώρο της Μπρισκείου Βιβλιοθήκης, στο Πάρκο των Γαργαλιάνων.

Την εκδήλωση την οποία οργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Γαργαλιάνων, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από τον Αγώνα της Παλιγγενεσίας, τίμησαν με την παρουσία τους οι αιδεσιμότατοι των Γαργαλιανων, ο πρώην δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας, μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων, ενώ πλήθος κόσμου, λογίων και απλών πολιτών κατέκλεισαν τον προαύλιο χώρο της Μπρισκείου Βιβλιοθήκης.

Η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων κ. Ελένη Τσαγκάρη καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ομιλητές και όλους τους παριστάμενους στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στο βιογραφικό του Παναγιώτη Κατσίβελα.

Ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν η Πηνελόπη Λαμπούση  φιλόλογος, μεταπτυχιακός ειδικής εκπ/σης, ιστορικός τέχνης, αρθρογράφος, πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Πατρών «Ο Παπαφλέσσας», μέλος του Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, κάτοχος και διαχειρίστρια του επιστημονικού site RP και πιστοποιημένη e-professor. Ο Λεπίδας Φώτιος, νομικός, δημοσιολόγος, μετεκπαιδευθείς στο Montpellier της Γαλλίας, στο Δίκαιο της Υγείας. Η Ειρήνη Παπαχριστοφίλου, Business planning and information systems TEI Πάτρας, επίσημη παρουσιάστρια του «Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Παράδοσης -2019» του Δήμου Τριφυλίας, και η Κατερίνα Νικολοπούλου, πτυχιούχος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σύμβουλος Τ.Ε. Γαργαλιάνων.

Στο βιβλίο “Η συμβολή της περιοχής των Γαργαλιάνων στην Επανάσταση” από τις εκδόσεις “Ελληνικά Γράμματα” περιγράφονται τα γεγονότα που καθόρισαν και επέδρασαν στη ζωή των κατοίκων της περιοχής, περιγράφονται τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο και αναφέρονται οι μάχες και τα γεγονότα όπου συμμετείχαν οι Τριφύλιοι, επικεντρώνοντας περισσότερο στους ανθρώπους του κάμπου και ειδικότερα της περιοχής των Γαργαλιάνων.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη σύντομη ομιλία του συγγραφέα του βιβλίου Παναγιώτη Κατσίβελα στην οποία ευχαρίστησε το κοινό και τους ανθρώπους που τον υποστήριξαν στο πρώτο του συγγραφικό εγχείρημα, ενώ υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.

Εμείς να του ευχηθούμε να είναι καλοτάξιδο!

Δείτε βίντεο:

Δείτε εικόνες:

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Η έκδοση ενός βιβλίου, σε μια άνυδρη πολιτιστικά περιοχή, είναι σημαντικό γεγονός
    Μια Πόλη με σημαντική ιστορία και μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές και πλούσια πολιτιστική ζωή, μετά την απελευθέρωση του Ελληνικού κράτους και ως τα μέσα του 20ου αιώνα, κινδυνεύει σήμερα, λόγω των κακών πολιτικών επιλογών, της έλλειψης ικανού πολιτικού προσωπικού, το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών και τραπεζών, να γίνει ένα χωριό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button