Αγροτικά

Εργαλείο βοηθά αγρότες και συμβούλους να διαχειριστούν καλύτερα το έδαφος

Ένα εργαλείο που επιτρέπει σε αγρότες και γεωργικούς συμβούλους να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις για το έδαφος και τη διαχείρισή του έχει δημιουργήσει ο Οργανισμός «Innovation for Agriculture» με έδρα την Αγγλία, ο οποίος συνεργάζεται με ερευνητές και επιστήμονες για τη μεταφορά της καινοτομίας στο χωράφι. Το συγκεκριμένο εργαλείο παρουσιάζεται μέσω του προγράμματος FAIRshare, το οποίο προσφέρει μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα με ψηφιακά εργαλεία για τους γεωργικούς συμβούλους.

Το IFA Soil Decision Support Tool, όπως ονομάζεται το εργαλείο για το έδαφος, είναι σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους αγρότες και τους γεωργικούς συμβούλους να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις ανάγκες του εδάφους, τις ποσότητες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του FAIRshare, το εργαλείο προσφέρει αύξηση της παραγωγικότητας, βελτίωση της ποιότητας και της χρήσης των πόρων, προστασία του περιβάλλοντος, διατήρηση της βιοποικιλότητας, ελαχιστοποίηση των εισροών και αύξηση του κέρδους.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει το εργαλείο στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του προγράμματος, η διαδικτυακή πλατφόρμα του οποίου δημιουργήθηκε με σκοπό να συγκεντρώσει όσες περισσότερες υπηρεσίες συμβουλευτικής, αλλά και όσα ψηφιακά εργαλεία είναι δυνατόν, με σκοπό να βοηθήσει τους γεωργικούς συμβούλους να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολα και να προωθήσουν την καινοτομία στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button