Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του κτηρίου «Συγγρού» στη Μεθώνη

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του κτηρίου «Συγγρού» στη Μεθώνη, στο οποίο στεγάζεται ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την πρόεδρο του συλλόγου Κατερίνα Βασιλάκη, την αντιπρόεδρο Κωνσταντίνα Καζά, τη γραμματέα Σοφία Σάκαρη και το μέλος Διονύση Ψαλίδα.

 Παράλληλα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις επόμενες αποκριάτικες εκδηλώσεις και συγκεκριμένα για το δρώμενο «Του Κουτρούλη ο Γάμος», οι εκπρόσωποι του συλλόγου ζήτησαν τη συνεργασία του δήμου, καθώς φέτος θα φιλοξενηθούν και θα συμμετάσχουν στο δρώμενο εκπρόσωποι της Ορούντας της Κύπρου η οποία έχει αδελφοποιηθεί με τη Μεθώνη.
 Επίσης τέθηκε το αίτημα αγοράς ενός μουσικού οργάνου για τη χορωδία του συλλόγου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Μεθώνης, η οποία φέτος προγραμματίζεται να αναβαθμιστεί.
Ο κ. Καφαντάρης ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα του συλλόγου τονίζοντας: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο να διατηρηθούν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Είμαστε πάντα δίπλα στους πολιτιστικούς συλλόγους που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, μέσα από την παράδοσή μας, να προβάλλουν το δήμο μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button