Κόσμος

Ερντογάν: Θα συντρίψω τους Κούρδους της Συρίας μέχρι να μην μείνει τίποτα

“Θα συντρίψουμε όποιον απειλεί τον εθνικό αγώνα της Τουρκίας” είπε ο Τούρκος πρόεδρος – “Δεν μπορείτε να βασιστείτε στην υποστήριξη των ΗΠΑ για να νικήσετε την Τουρκία” συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στους Κούρδους πολιτοφύλακες της YPG

Ποιος είδε τον Ερντογάν και δεν τον φοβήθηκε! Ο πρόεδρος της Τουρκίας προειδοποίησε ότι η χώρα του “θα τελειώσει” το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας και το κουρδικό συριακό κόμμα PYD, “μέχρι να μην απομείνει τίποτα”.

“Θα συντρίψουμε όποιον απειλεί τον εθνικό αγώνα της Τουρκίας” είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Προύσα. “Δεν μπορείτε να βασιστείτε στην υποστήριξη των ΗΠΑ για να νικήσετε την Τουρκία” συμπλήρωσε ειρωνικά, απευθυνόμενος στους Κούρδους πολιτοφύλακες της YPG.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι “κάποιοι από τους συμμάχους” της Τουρκίας -αναφερόμενος εμμέσως στις ΗΠΑ- παρέδωσαν 2.000 αεροπορικά φορτία 5.000 φορτηγά με όπλα και πυρομαχικά στις κουρδικές YPG.
Είπε επίσης ότι σκοπεύει να στείλει πίσω στην πατρίδα τους 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που ζουν σήμερα στην Τουρκία και απείλησε ότι, όποιος διαδηλώσει εναντίον της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία, “θα πληρώσει το τίμημα”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button