Δήμος ΚαλαμάταςΕκπαίδευση

Ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για τη λειτουργία σχολείων εν μέσω πανδημίας.

Γιάννης Α. Χριστόπουλος*

Κύριε Δήμαρχε

Η επαναλειτουργία των σχολείων, για τη νέα σχολική χρονιά, στις 14/9 απέδειξε περίτρανα την έλλειψη οργάνωσης και τη χωρίς σχέδιο προετοιμασία της πολιτείας.

  1. ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Οι διαδικασίες πρόσληψης καθαριστριών ολοκληρώθηκαν μετά την έναρξη λειτουργίας των σχολείων με αποτέλεσμα να προσέλθουν πρώτα οι μαθητές και σαν να μην έφτανε όλο αυτό ο αριθμός των καθαριστριών και οι ώρες απασχόλησης είναι λιγότερες των αναγκών των σχολικών μονάδων στο Δήμο Καλαμάτας.

Δεν έγινε κανένας προληπτικός υγειονομικός έλεγχος , πήγαν κατευθείαν στα σχολεία.

Δεν εφοδιάστηκαν με υλικά αυτοπροστασίας και προστασίας των μαθητών που προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ (μάσκες, στολές, αντισηπτικά κλπ).

  1. ΜΑΣΚΕΣ

Την ανικανότητα να εφοδιάσει το Υπουργείο Παιδείας με μάσκες μαθητές και εκπαιδευτικούς διαχειρίστηκε η τοπική αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα κάθε μαθητής να πάρει μια μόνο μάσκα πανωσέντονο!! από τις 3 που προέβλεπε το σχέδιο όσο για τους εκπαιδευτικούς, καμία πρόβλεψη.

  1. ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ – ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η διαχείριση καθημερινών ζητημάτων επιδιόρθωσης ζημιών στις σχολικές μονάδες έχει καταντήσει γεφύρι της Άρτας, για να τα αντιμετωπίσουν οφείλουν οι διευθυντές να έχουν ,,μέσον ,, αντιδήμαρχο!!

Υπάρχει ανάγκη να συγκροτηθεί μια ομάδα άμεσης παρέμβασης στα σχολεία που να απαρτίζεται από υδραυλικό, ξυλουργό και ηλεκτρολόγο προκειμένου να επιλύει προβλήματα.

Επίσης υπάρχει ανάγκη άμεσης παρέμβασης

Αντισεισμικού ελέγχου, άρσης επικίνδυνων σημείων, εργασίες στα προαύλια των σχολείων και καθαρισμό των φρεατίων .

 

  1. ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ ΤΣΙΓΓΑΝΟΠΑΙΔΩΝ ΚίΝΔΥΝΟΣ ΥΓΙΕΙΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ

4.Η δημιουργία σχολείων ΄΄γκέτο’’ για τους τσιγγανόπαιδες οδηγεί σε αδιέξοδο και υπάρχει άμεσος υγειονομικός κίνδυνος.

 

Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος θα αναλάβει πρωτοβουλίες επίλυσης αυτών των ζητημάτων στην εκπαίδευση?

 

Η αδράνεια και η μη επίλυσή τους οδηγεί μαθητές της Βθμιας εκπαίδευσης σε ενέργειες αντίδρασης που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα προβλήματα στην εκπαίδευση και οδηγούν σε απαξίωση το δημόσιο σχολείο.

 

Ο Ερωτών                                                                                                                                                                                Γιάννης Α. Χριστόπουλος

*Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό ΄΄Καλαμάτα μπροστά ‘’,

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button