Αθλητικά

Εσκασε η βόμβα στο ΝΒΑ: «Βασιλιάς» στους Λέικερς για 4 χρόνια ο Λεμπρόν Τζέιμς

Το ΝΒΑ κατάφερε -έστω και για λίγο- να «κλέψει» την παράσταση του καλοκαιριού, από το Μουντιάλ της Ρωσίας!

Ο κορυφαίος παίκτης μπάσκετ στον κόσμο, τρεις φορές πρωταθλητής NBA, ΛεΜπρον Τζέιμς αποχαιρετά το Κλίβελαντ,  για να συνεχίσει την σπουδαία καριέρα του στο Λος Αντζελες με τους Λέικερς, υπογράφοντας  συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών έναντι 154 εκατομμυρίων δολαρίων (132 εκατ. ευρώ).

Ο 33χρονος σούπερ σταρ αφήνει τους Καβαλίερς για να φορέσει την φανέλα των Λέικερς των 16 τίτλων του ΝΒΑ. Ο ΛεΜπρον αποχαιρέτησε το Κλίβελαντ μέσω του λογαριασμού του στο Instagram: «Σε ευχαριστώ βορειοανατολικό Οχάιο για τα απίστευτα αυτά τέσσερα χρόνια», έγραψε ο «τέσσερις φορές MVP του NBA με τις 14 συμμετοχές σε All Star. «Αυτό θα είναι πάντα σπίτι μου», πρόσθεσε.

Η απόφαση του ΛεΜπρον να εγκαταλείψει το Οχάιο του για το Λος Άντζελες, όπου έχει σπίτι, θα δώσει προοπτική κυριαρχίας στους Λέικερς στη Δύση αλλά και γενικότερα στο πρωτάθλημα, όπου οι Ουόριορς έχουν κερδίσει τρεις από τους τέσσερις τελευταίους τίτλους του ΝΒΑ , νικώντας το Κλίβελαντ κάθε φορά. Ο άλλος τίτλος, της σεζόν του 2016, πήγε στους  Καβαλίερς.

Αποκτήθηκε  από τους Καβαλίερς το 2003, έφυγε το 2010 για  τους Μαιάιμ Χιτ και τους οδήγησε σε τέσσερις διαδοχικούς τελικούς NBA, κερδίζοντας το 2012 και το 2013. Επέστρεψε στο Κλίβελαντ την επόμενη σεζόν, πανηγυρίζοντας με τους Καβαλίερς τον τίτλο του ΝΒΑ το 2016.

Οι εικασίες για το μέλλον του ΛεΜρον Τζέιμς ξεκίνησαν πριν από την περασμένη σεζόν με τους 76ers και τους Ρόκετς  ως φημολογούμενους υποψήφιους, ενώ οι Καβαλίερς ήλπιζαν να τον κρατήσουν στο Κλίβελαντ.
Κινκς και Κλίπερς αναφέρθηκαν επίσης ως πιθανοί προορισμοί, αλλά τελικά ο Τζέιμς επέλεξε το Λος Άντζελες, του Μάτζικ Τζόνσον. Ολοκλήρωσε την  κανονική σεζόν, με  κατά μέσο όρο 27,5 πόντους ανά παιχνίδι, 9,1  ασίστ και 8,6 ριμπάουντ ενώ έπαιξε σε όλους τους 82 αγώνες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button