Αγροτικά

Ετήσια αύξηση εξαγωγών ελαιολάδου 3,3% αναμένει η Κομισιόν ως το 2030

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κομισιόν εκτιμά ότι ο εξαγωγές ελαιολάδου των κρατών μελών της θα αυξάνονται κατά 3,3% ετησίως μέχρι το 2030 σε έκθεση της για τις προοπτικές των αγροτικών αγορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 10 Δεκεμβρίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία εξετάζονται διάφορα εναλλακτικά σενάρια.

Στις κυριότερες χώρες παραγωγής ελαιολάδου της ΕΕ, η φθίνουσα η τάση μεώσης της κατανάλωσης αναμένεται να επιβραδυνθεί έως το 2030 (πτώση σε -0,8% ανά έτος κατά μέσο όρο σε σύγκριση με 3% το 2004-2018). Σε άλλο Τα κράτη μέλη αναμένεται να επιταχύνουν την αυξανόμενη τάση (+ 3,3% σε σύγκριση με + 2,3%), κυρίως χάρη στην ευαισθητοποίηση τις εκστρατείες και την ενσωμάτωση του ελαιόλαδου στη σύγχρονη τρόποι ζωής (π.χ. υπηρεσίες εστίασης). Μέχρι το 2030, το μερίδιο αυτών Τα κράτη μέλη στη συνολική κατανάλωση της ΕΕ αναμένεται να αυξηθούν κατά 8 μονάδες βάσης (έως 32%).

Το αναπτυξιακό δυναμικό των εξαγωγών της ΕΕ είναι υψηλό (+ 3,3% ετησίως) μέσος όρος) λόγω της χαμηλότερης κατά κεφαλήν κατανάλωσης σε πολλές χώρες μέρη του κόσμου. Προβλέπονται στοχοθετημένες εκστρατείες προώθησης να διαδραματίσει ένα ρόλο στην αύξηση του εμπορίου με τις παραδοσιακές και τις νέες εξαγωγές αγορές.

www.agronews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button