Αγροτικά

Ετοιμάζεται παράταση σε ρυθμίσεις οφειλών αγροτών και επιχειρήσεων

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να προωθηθεί ρύθμιση στη Βουλή για την παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών έως το τέλος του 2019, όπως ανέφερε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτης Κουρμούσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” χθες το πρωί, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η παράτασή του για ένα χρόνο συμφωνήθηκε με τους θεσμούς και επίκειται η κατάθεση σχετικής διάταξης και η ψήφισή της μέσα στον Δεκέμβριο.

Βάσει στοιχείων της ειδικής γραμματείας, μέχρι σήμερα 1.104 υποθέσεις επιχειρήσεων ή επαγγελματιών έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό και έχουν πετύχει ευνοϊκή ρύθμιση χρεών προς τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Συνολικά 59.077 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία προετοιμασίας της αίτησής τους και έχουν υποβληθεί 5.565 αιτήσεις.

Σημειώνεται, όπως έχει εξηγήσει και ο ειδικός γραμματέας, ότι «μόλις κάποιος υποβάλλει την αίτηση μπορεί να πάρει την προστασία που παρέχει η πολιτεία. Να έχει δηλαδή ακατάσχετο των λογαριασμών, τόσο των επιχειρηματικών όσο και των προσωπικών και επίσης να πάρει και προστασία των ακινήτων του από πλειστηριασμούς».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button