Τοπικά Νέα

Ευθεία «αμφισβήτηση» ΝΔ στον Παναγιώτη Κατσίβελα

Πολιτικές αναταράξεις και ανακατατάξεις στον Δήμο Τριφυλίας ενόψει εκλογών

Οι ηχηρές απουσίες από την εκδήλωση για τον ΠτΔ και τα πολιτικά μηνύματα

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κυπαρισσία στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Τριφυλίας για την εορτή του Αγίου Πνεύματος την περασμένη Δευτέρα είναι αδιαμφισβήτητα ιστορικό γεγονός. Πέρα από αυτό το γεγονός όμως από την ίδια κιόλας μέρα και επί μια εβδομάδα στην Τριφυλία συζητιούνται έντονα οι απουσίες από τις εκδηλώσεις με πρώτη και καλύτερη την απουσία του πρώην Πρωθυπουργού και μοναδικού βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης η ΝΔ και ο πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπήθηκε από τον πρώην Υφυπουργό και πρώην βουλευτή κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο ο οποίος πηγαίνει ως εκπρόσωπος του κόμματος σχεδόν σε κάθε εκδήλωση και εκκλησιασμό στη Μεσσηνία ακόμη και στο μικρότερο χωριό. Δεν έστειλε η ΝΔ για μια τόσο μεγάλη γιορτή και μια μεγάλη εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά όπως είναι η Ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Τριφυλίας ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος από τα κεντρικά του κόμματος εν’ ενεργεία βουλευτή αλλά πρώην βουλευτή.

Επίσης απούσα ήταν σύσσωμη η κομματική οργάνωση της ΝΔ σε τοπικό και νομαρχιακό επίπεδο.

Στην Ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Τριφυλίας ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης όμως στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο κ. Κατσίβελας προς τιμήν του ΠτΔ ο κ. Καφαντάρης πήγε αλλά έφυγε πριν ξεκινήσει το γεύμα έντονα ενοχλημένος και δυσαρεστημένος.

Στην Ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Τριφυλίας ήταν ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου – περιφερειακός σύμβουλος – Πολιτευτής της ΝΔ κ. Περικλής Μαντάς όμως δεν παρέστη στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο κ. Κατσίβελας προς τιμήν του ΠτΔ.

Από όλες τις εκδηλώσεις απουσίαζε και ο δεύτερος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ – Πολιτευτής κ. Μίλτος Χρυσομάλλης.

Από τους Δημοτικούς Συμβούλους Τριφυλίας στην Ανακήρυξη του ΠτΔ παρέστησαν σχεδόν οι μισοί όμως από αυτούς στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο κ. Κατσίβελας προς τιμήν του ΠτΔ τουλάχιστον τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης του κ. Κατσίβελα δεν παρέστησαν αλλά εθεάθησαν να απολαμβάνουν τον καφέ τους και το φαγητό τους σε διπλανό εστιατόριο. Τουλάχιστον άλλοι τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι του κ. Κατσίβελα παρέστησαν όπως λένε οι πληροφορίες παρά τις αρχικές τους αρνητικές διαθέσεις απλά και μόνο για να μην μπορεί να τους προσάψει κάποιος ή και ο ίδιος ο κ. Κατσίβελας ότι γύρισαν την πλάτη στον ΠτΔ.

Η απουσία του κ. Σαμαρά σχολιάζεται έντονα και λέγεται ότι εκτός από ηχηρή έχει και πολιτικό νόημα.

Με τον ΠτΔ είναι γνωστό ότι δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Εκείνο που λέγεται ότι έγινε γνωστό μετά την ηχηρή απουσία του κ. Σαμαρά είναι ότι και οι σχέσεις του με τον κ. Κατσίβελα φέρονται να μην είναι καλύτερες στην καλύτερη περίπτωση ή να έχουν διαρραγεί που είναι ακόμα χειρότερο επειδή όλοι θυμούνται ότι πριν από δύο χρόνια ο κ. Κατσίβελας είχε δώσει και Αριστείο στον κ. Σαμαρά σε εκδήλωση για το ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους όταν οι σχέσεις τους ήταν στενές και άριστες και θυμούνται ότι την εκλογή του ως Δήμαρχος ο κ. Κατσίβελας την οφείλει στον κ. Σαμαρά και τη κυβέρνησή του και τη ΝΔ που τον στήριξαν «αδειάζοντας» τον εν’ ενεργεία Δήμαρχο κ. Κώστα Κόλλια, ενώ νωρίτερα ο κ. Σαμαράς τον είχε διορίσει Διοικητή στην 6η ΥΠΕ.

«Αγκαλιά» με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους βουλευτές Κοζομπόλη και Κωνσταντινέα και την Δημοτική Ομάδα της ΡΑΚΙ (του ΣΥΡΙΖΑ) και τον κ. Τατούλη ήταν ο κ. Κατσίβελας (με όλους αυτούς που αποτελούν κόκκινο πανί για τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ) και αυτό που συζητιέται έντονα είναι ότι ο κ. Κατσίβελας έναν ή ενάμιση χρόνο πριν από τις Δημοτικές εκλογές από τη ΝΔ είναι σαν «απομονωμένος» και σε «αμφισβήτηση» πολιτική.
Όλο αυτό το πολιτικό σκηνικό προκαλεί πολιτικές αναταράξεις και ανακατατάξεις στον Δήμο Τριφυλίας ενόψει εκλογών το 2019.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ Η ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΙΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button