Αγροτικά

Ευοίωνες προβλέψεις για επιτραπέζια ελιά

Καθώς πλησιάζει η αρχή της νέας συγκομιδής της επιτραπέζιας ελιάς στις κύριες ζώνες παραγωγής στην Ανδαλουσία και την Extremadura, ο κλάδος έκανε μία πρώτη εκτίμηση σχετικά με τη κατάσταση της καλλιέργειας και του καρπού. Στην εκτίμηση αυτή περιλαμβάνεται κυρίως η καλή κατάσταση των ελιών, χάρη στις βροχές την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού. Βροχές οι οποίες δεν ωφέλησαν μόνο τα ελαιόδενδρα, τα οποία είχαν καταπονηθεί λόγω λειψυδρίας από προηγούμενες χρονιές, αλλά επίσης συνετέλεσαν ώστε να ανακτηθούν οι υδροταμιευτήρες, υδροφορείς και οι δεξαμενές που θα συμβάλλουν στη διατήρηση της άρδευσης στις επόμενες εβδομάδες που θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες.

Υπενθυμίζεται ότι παρόλο που υπήρχε έλλειψη βροχών μέχρι και την συγκομιδή της προηγούμενης εσοδείας, τέτοια εποχή τα ελαιόδενδρα δεν έχουν έρθει ακόμα στη φάση της πλήρους «παραγωγικής ανάπτυξης», αλλά είναι γεμάτα με καρπούς με μεγάλη δυνατότητα παραγωγής επιτραπέζιας ελιάς, το οποίο αναμφίβολα δείχνει ότι η επόμενη εσοδεία θα είναι ανώτερη από τη μέση των προηγούμενων τεσσάρων εσοδειών.

Απόδοση από: www.olimerca.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button