ΑγροτικάΤοπικά Νέα

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες της Δυτικής Μεσσηνίας

 

ΜΕ το ένα πόδι στα τρακτέρ και το άλλο στις κινητοποιήσεις θα βρεθούν οι αγρότες της Δυτικής Μεσσηνίας διεκδικώντας ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα από την Πολιτεία. Έτσι δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να κατέβουν στις πλατείες προχωρώντας σε προειδοποιητικό συλλαλητήριο. Οι συσκέψεις των αγροτικών συλλόγων θα πυκνώνουν τα επόμενα 24ωρα ώστε να γίνει συνολική εκτίμηση της κατάστασης, αλλά κυρίως να διατυπωθούν τα αιτήματα των παραγωγών που βιώνουν όπως υποστηρίζουν τις απώλειες των επώδυνων φορολογικών και οικονομικών μέτρων που λαμβάνονται.
Αγρότες από τα Φιλιατρά και την Ελαία που είναι αναγνώστες μας τόνιζαν μεταξύ άλλων ότι εξαιτίας των συσσωρευμένων προβλημάτων, τα έξοδα ετησίως διογκώνονται οδηγώντας σε δραστική μείωση του εισοδήματος γεωργών και κτηνοτρόφων. Το κόστος των υψηλών αγροτικών εφοδίων, η φορολογία των παραγωγών ακόμα και για μικρές πωλήσεις προιόντων όπως λάδι κυρίως ή προιόντα, η απουσία εθνικής στρατηγικής αποτελούν τα κύρια προβλήματα που τους οδηγούν στο αδιέξοδο όπως λένε..
ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες διεκδικούν την επιβίωσή τους μέσα από αιτήματα ορισμένα εκ των οποίων είναι:
– Να τεθεί φραγμός στις ανοιχτές τιμές. Κατώτερες εγγυημένες τιμές οι οποίες θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα.
-ΦΡΑΓΜΟ στην αισχροκέρδεια μιας χούφτας εμπόρων και βιομηχάνων που πωλούν 5-10 φορές ακριβότερα τα προϊόντα, τα οποία αγοράζουν σε ιδιαιτέρως φθηνές τιμές από γεωργούς και κτηνοτρόφους.
-Μείωση του κόστους παραγωγής σε μέσα αλλά και εφόδια, με κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και το πράσινο τέλος στο νερό, να είναι αφορολόγητο το πετρέλαιο κ.λπ.
-Εφαρμογή για το ακατάσχετο τραπεζικών λογαριασμών 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να μη γίνεται κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης.
– Αφορολόγητο ατομικό ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης και η φορολόγηση να γίνεται με βάση το πραγματικό εισόδημα.
Τέλος οι παραγωγοί θα απαιτήσουν δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια, στελέχωση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button