Αγροτικά

Ζητείται «τιμιόμετρο» για τους ΟΕΦ

Το Υπουργείο μετά από τρίμηνη καθυστέρηση ανακοινώνει σταδιακά με την ιδιόμορφη μέθοδο του «πίτσι-πίτσι» μέσω συμβούλων τα αποτελέσματα των προγραμμάτων των ΟΕΦ.
Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για 45 περίπου εκ. € και του μοναδικού «εργαλείου» άσκησης «εθνικής ελαϊκής πολιτικής».

Το «πιεσόμετρο»

image

Γνωρίζουμε ότι στην αγορά κυκλοφορούν πολλά πιεσόμετρα. Τους τελευταίους μήνες το συγκρότημα Agrenda/Agronews του κ. Πανάγου ασκούσε εμφανείς πιέσεις μέσω επανειλημμένων δημοσιευμάτων. Η μέθοδος πάγια: δεν κατονομάζει – μην υποστεί και καμιά αγωγή/ μήνυση – αλλά φωτογραφίζει πρόσωπα και καταστάσεις (ώστε ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολάκερη).

Πρώτη φορά τέτοια πίεση για να περάσει η παρανομία στα προγράμματα των ΟΕΦ 

Και φυσικά όλα αυτά (για να μην παρεξηγηθούμε) τελείως αφιλοκερδώς για το καλό του εθνικού μας προϊόντος.

Άρα το πρώτο που περιμένουμε από τον έμπειρο κ. Πανάγο είναι να μετρήσει πιέσεις και σφυγμούς. Γράφω «έμπειρο», λόγω προτέρου εντίμου δημοσιογραφικού βίου του από την εποχή της μεγάλης σχολής της ΑΥΡΙΑΝΗΣ των Γιώργου Κουρή και Νίκου Φλαούνα.

Εξάλλου ο ίδιος ο κ. Πανάγος γνωρίζει και θυμάται την πρόσφατη ιστορία, γι’ αυτό άλλωστε αναφέρθηκε ακόμη και στα γεγονότα του Χημείου.

Οι τραμπούκοι της Νύχτας στο Χημείο μπουκαδόροι στα άδυτα του ΟΠΕΚΕΠΕ

και

«Βάρα μας Μαλάμη, χτύπα μας Μαλάμη, είμαστε όλοι μαζοχιστές» 

Αξιοσημείωτο σε αυτό το άρθρο ότι καταφεύγει στην οικογενειακή ευθύνη (μέθοδος που θεωρείται έως και φασιστική) για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του. Δεν υπεισέρχομαι στην ουσία των γεγονότων περί το ΟΣΔΕ, αλλά ο κ. Πανάγος οφείλει να μιλήσει με γεγονότα και αριθμούς.

Υπάρχει «τιμιόμετρο»;
Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε την ετυμηγορία του κ. Πανάγου για την τιμιότητα του Γεν. Γρ., Νίκου Αντώνογλου.

Παραδίδεται στην υπόθεση ΟΕΦ άνευ όρων ο Αντώνογλου

Έντιμος Γραμματέας-Κοινοί Τυχοδιώκτες (Ελαίας Καρπός, σελ. 42).

Με τον πάντοτε αγαπητό μου Νίκο πριν από περίπου 50 χρόνια συζητούσαμε τελείως άλλα πράγματα. Τότε η δοσολογία μαρξισμού-λενινισμού-σταλινισμού της οργάνωσής του μας έπεφτε κομματάκι βαριά, γι’ αυτό δεν προχώρησε η συγχώνευση των δύο πολιτικών οργανώσεων της πάλαι ποτέ εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Τα χρόνια πέρασαν και τώρα είναι πολύ πολυάσχολος. Πάντως με ενδιαφέρον θα περιμένω την κρίση του κ. Πανάγου: Τελικά είναι ή δεν είναι τίμιος ο Γεν. Γρ. Νίκος Αντώνογλου;

Τα υπόλοιπα περί των ΟΕΦ θα περιμένουμε να τα αναλύσουμε μόλις το ΥΠΑΑΤ ανακοινώσει επισήμως και λεπτομερώς τις Οργανώσεις, τα ποσά, τις δράσεις, άρα και τους συμβούλους…

Τέλος ας διευκρινίσω ότι ναι μεν γνωρίζω αυτά τα προγράμματα πάρα πολύ καλά από την πρώτη στιγμή που άρχισαν το 2002 αλλά έπαψα να έχω οποιαδήποτε οικονομική ανάμιξη, άμεση ή έμμεση, είτε ως σύμβουλος είτε ως promoter, είτε ως ο,τιδήποτε άλλο πλην του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος. Γι΄αυτό άλλωστε και απέφυγα να παρέμβω παρά τα όσα συνέβαιναν τους τρείς τελευταίους μήνες.

Υ.Γ. Αν το πιεσόμετρο και το «τιμιόμετρο» δείξουν με την ίδια ακρίβεια που Agrenda/ Agronews /Ελαίας Καρπός κατέγραψαν φέτος (αλλά και στο παρελθόν) τις τιμές του ελαιολάδου τότε αλλοίμονο στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς.

Του Βασίλη Ζαμπούνη στο Olivenews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button