ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Ημερίδα για τους πυρόπληκτους ελαιώνες και τις ποικιλίες της ελιάς στη Μεσσηνία

Θα μιλήσουν ο γεωπόνος, προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος και ο γεωπόνος, ερευνητής-συγγραφέας Γιώργος Κωστελένος.

“Διαχείριση και αποκατάσταση πυρόπληκτων ελαιώνων” και “Ελληνικές ποικιλίες ελαιοδέντρων” είναι τα θέματα της ημερίδας που διοργανώνουν το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η ΕΤΑΠ Αναπτυξιακή και ο Σύνδεσμος  Ελαιοτριβέων Μεσσηνίας, το πρωί της Κυριακής 3 Οκτωβρίου στην περιοχή του Διαβολιτσίου.

Συγκεκριμένα, το μάθημα και οι εφαρμογές των ορθών πρακτικών θα πραγματοποιηθούν από τις 10.00 το πρωί στην περιοχή ΒΟΡΙΣΤΡΑ του Δημοτικού Διαμερίσματος Διαβολιτσίου του Δήμου Οιχαλίας, στον ελαιώνα του κ. Θύμιου Αλεξόπουλου, ο οποίος και θα πραγματοποιήσει τις πρακτικές που θα του υποδειχθούν.
Σημείο συνάντησης έχει οριστεί ο χώρος που οι γραμμές του τραίνου συναντούν τον επαρχιακό δρόμο Διαβολιτσίου-Αγ. Θεόδωροι (800 μ. από το Διαβολίτσι).
Η παρουσίαση του θέματος “Ελληνικές ποικιλίες ελαιοδέντρων, γονιδιακό υλικό και πρακτικές εφαρμογής του σε πυρόπληκτους ελαιώνες. Ανάδειξη και διαχείριση υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων” θα γίνει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγριλόβουνο του Δήμου Οιχαλίας, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Μεταμόρφωση του Σωτήρος, (θα υπάρχει σημείο υποδοχής) στον επαρχιακό δρόμο Διαβολιτσίου-Αγριλόβουνο στις 11.00 π.μ.
Πληροφορίες:
Επιμελητήριο Μεσσηνίας
ΕΤΑΠ  2721024174
Αλεξόπουλος Θύμιος 6942553154
Παπανικολάου Άρης 6973396646
Κουτσούκος Νίκος 6932716818
Ηλιάδης Ιωάννης 6978557447

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button