Κόσμος

ΗΠΑ: Ρώσοι έφτασαν με βάρκα για να αποφύγουν την επιστράτευση

Εντοπίστηκαν με βάρκα στην Αλάσκα και ζήτησαν άσυλο

Άσυλο στις ΗΠΑ, ζήτησαν δύο Ρώσοι που έφυγαν από την χώρα τους για να γλιτώσουν την επιστράτευση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο Ρώσοι έφτασαν με βάρκα στην Αλάσκα

Τι λένε οι ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε τον προηγούμενο μήνα μερική επιστράτευση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Έκτοτε δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι έχουν φύγει στο εξωτερικό προκειμένου να αποφύγουν να στρατολογηθούν.

Το γραφείο της γερουσιαστή Λίζα Μουρκόφσκι, που εκπροσωπεί την Αλάσκα, ανακοίνωσε ότι δύο Ρώσοι έχουν ζητήσει άσυλο προκειμένου να αποφύγουν την επιστράτευση. Εντοπίστηκαν κοντά σε πόλη της Αλάσκας, περίπου 64 χιλιόμετρα από τις ρωσικές ακτές.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της πολιτείας αυτής των ΗΠΑ Μάικ Ντανλίβι δήλωσε ότι δύο άτομα έφτασαν από τη Ρωσία με βάρκα και ανακρίνονται.

«Δεν αναμένουμε συνεχή ροή ανθρώπων ή πλοιαρίων. Δεν έχουμε ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, οπότε ενδέχεται να πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό», σημείωσε σε ανακοίνωσή του.

Ο γερουσιαστής Νταν Σάλιβαν, που επίσης εκπροσωπεί την Αλάσκα, επεσήμανε ότι αξιωματούχοι της υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων εξετάζουν την υπόθεση, η οποία δείχνει ότι «ο ρωσικός λαός δεν θέλει να πολεμήσει στον επιθετικό πόλεμο του Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας».

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας επιβεβαίωσε ότι δύο άτομα έφτασαν στις ΗΠΑ την Τρίτη, επισημαίνοντας ότι «τα πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο Άνκορατζ για έλεγχο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button