Τοπικά Νέα

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας χαιρετίζει την αδελφοποίησης των πόλεων Καλαμάτας και Λόουελ

Η αδελφοποίηση μεταξύ της αμερικανικής πόλης Λόουελ και της Καλαμάτας αναμένεται να προσδώσει ιδιαίτερο βάρος στην προσέγγιση της Μεσσηνίας στην πολλά υποσχόμενη τουριστική αγορά των ΗΠΑ. Πολύ περισσότερο που στη συγκεκριμένη πόλη με ιστορικές και πολιτιστικές αναφορές, υπάρχει δυναμική παρουσία της ελληνοαμερικανικής κοινότητας που θα λειτουργήσει ως αγγελιοφόρος των πολλαπλών ενδιαφερόντων της περιοχής στον τοπικό πληθυσμό.

Είναι σαφές ότι βασική μας επιδίωξη για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, την αύξηση του μέσου όρου παραμονής και την ενίσχυση των εσόδων είναι αφενός η έμφαση στα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της Μεσσηνίας και αφετέρου η περαιτέρω διείσδυση σε αγορές με ποιοτικές αναζητήσεις.

Η αμερικανική τουριστική αγορά,  με τις 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ προς το «Ελ. Βενιζέλος» εμφανίζεται ως πολλά υποσχόμενη και για τους δύο στόχους. Αρκεί δε, να σημειωθεί  ότι, μόνο τον Ιούνιο, οι αφίξεις από τις ΗΠΑ  κατέγραψαν αύξηση 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ τα έσοδα από την αμερικανική αγορά τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού άγγιξαν τα 135 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας που από τον περασμένο Απρίλιο, με το ταξίδι αντιπροσωπείας που συμμετείχε η Ένωση Ξενοδόχων στην αμερικανική πόλη, συνέβαλε καθοριστικά στην οικοδόμηση της σημαντικής, για ολόκληρη την περιοχή μας, διαδικασίας αδελφοποίησης που ολοκληρώνεται σήμερα στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με την επίσκεψη της ηγεσίας της πόλης Λόουελ με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Sokhary Chau.

Για την Ένωση Ξενοδόχων

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Καραλής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button