Αθλητικά

Η Ίντερ που ιδρύθηκε από τη Μίλαν και η Μίλαν που μεγαλούργησε με τον Ιντερίστα Μπερλουσκόνι

Μίλαν και Ίντερ θα βρεθούν σήμερα αντιμέτωπες, έχοντας μια ιστορία που τις «δένει» με διάφορους τρόπους.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν απόψε στο Σαν Σίρο στο derby della Madonnina, το οποίο… μπορεί και να μην προέκυπτε ποτέ, αν οι ιδρυτές της Μίλαν δε διαφωνούσαν μεταξύ τους για τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να πορευθεί η ομάδα.

Οι ροσονέρι ιδρύθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 1899 και όλα πήγαιναν καλά τα πρώτα χρόνια, μέχρι που τέθηκε το θέμα της ενίσχυσης της ομάδας με ξένους παίκτες. Κάποιοι ήταν υπέρ, κάποιοι κατά και τελικά η διαφωνία οδήγησε σε σχίσμα και όσοι έφυγαν από τη Μίλαν αποφάσισαν να ιδρύσουν μια ομάδα που θα ήταν υπέρ των ξένων παικτών. Μια ομάδα που ιδρύθηκε στις 9 Μαρτίου 1908 και ονομάστηκε… Internazionale.

Έτσι, η Ίντερ ήρθε στη ζωή μέσω της Μίλαν, αλλά η ιστορία φρόντισε να… ανταποδώσει. Πώς; Με έναν οπαδό των νερατζούρι στο τιμόνι των ροσονέρι, στην πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας τους. Το πρώτο μισό της δεκαετίας του ’80 ήταν ένας εφιάλτης για τη Μίλαν, η οποία αρχικά υποβιβάστηκε για το σκάνδαλο Totonero, στη συνέχεια (αφού είχε επιστρέψει στη Serie A) υποβιβάστηκε για αγωνιστικούς λόγους και οικονομικά έφτασε στα όρια της απόλυτης καταστροφής.

Από αυτό το αδιέξοδο την έβγαλε τελικά τον Μάρτιο του 1986 ο νέος ιδιοκτήτης της, ο οποίος ήταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αυτός της έδωσε λεφτά, αυτός την επανέφερε στην κορυφή της Ιταλίας, αυτός της έδωσε ευρωπαϊκούς τίτλους, αυτός την έκανε ξανά μεγάλη. Αυτός που ήταν οπαδός της… Ίντερ μέχρι και την ημέρα που αποφάσισε να μπει στο ποδόσφαιρο, για να φτάσει μέσω αυτού στη θέση του πρωθυπουργού της Ιταλίας. Όχι μόνο μία φορά…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button