Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Η ανέγερση του Γυμνασίου-Λυκείου Κορώνης ύψους 6 εκ. ευρώ εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»

Νέες εντάξεις 35 έργων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος Ι», συνολικού προϋπολογισμού 113.004.107,03 ευρώ εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Οι νέες εντάξεις αφορούν στην υλοποίηση έργων σε όλη τη χώρα, στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας, της αγροτικής οδοποιίας και της ανέγερσης και επανάχρησης δημοτικών κτιρίων, για την κάλυψη βασικών αναγκών (κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων,  προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας κ.ά.).

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΥΠΕΣ εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος», στη δράση «Ανέγερση ή/και Αποκατάσταση Δημοτικών Κτιρίων», η πρόταση του Δήμου Πύλου – Νέστορος για τη χρηματοδότηση του έργου της ανέγερσης Γυμνασίου και Λυκείου στην Κορώνη με ποσό χρηματοδότησης 5.995.535 ευρώ.

Το έργο

Το έργο προβλέπει ένα σύγχρονο κτίριο κατασκευασμένο με τις τελευταίες προδιαγραφές και με πλήρη εξοπλισμό. Σύμφωνα με τη μελέτη θα κατασκευαστεί διώροφο σχολικό συγκρότημα. Στο υπόγειο θα τοποθετηθούν οι βοηθητικοί χώροι (μηχανολογικοί χώροι, αποθήκες και χώροι υγιεινής). Στο α’ ισόγειο θα βρίσκονται τα κοινά εργαστήρια, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ο χώρος της βιβλιοθήκης. Στο β΄ ισόγειο θα διαμορφωθούν οι αίθουσες διδασκαλίας του γυμνασίου και του λυκείου, το γυμναστήριο και οι περισσότεροι χώροι υγιεινής. Στον όροφο, στη βορειοανατολική και νοτιοανατολική πτέρυγα διατάσσονται τα υπόλοιπα εργαστήρια, οι χώροι διοίκησης των σχολείων και οι χώροι υγιεινής προσωπικού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button