Αστυνομικά

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τη σύγκρουση των δύο ταχυπλόων σκαφών στη Φοινικούντα

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πύλου για περιστατικό σύγκρουσης του ταχυπλόου σκάφους ”ΦΑΡΜΑΚΗΣ” Λ.Π. 1105 με τρεις ημεδαπούς επιβαίνοντες, με το ταχύπλοο σκάφος ”ΑΝΕΜΟΣ” Λ.Ρ. 7635 με έναν επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Σχίζας και ν. Αγίας Μαρίνας Φοινικούντας.
Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην περιοχή μετέβησαν ένα ιδιωτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, στην περιοχή του λιμένα της Φοινικούντας.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω ιδιωτικό σκάφος εντόπισε έξω από το λιμένα Φοινικούντας, το ταχύπλοο σκάφος ”ΑΝΕΜΟΣ” να ρυμουλκεί το ταχύπλοο σκάφος ”ΦΑΡΜΑΚΗΣ”. Στη συνέχεια, το εν λόγω ιδιωτικό σκάφος, ρυμούλκησε το ταχύπλοο σκάφος ”ΦΑΡΜΑΚΗΣ” ενώ το ταχύπλοο σκάφος ”ΑΝΕΜΟΣ” κινήθηκε αυτοδύναμα προς το λιμένα, όπου τα ανωτέρω σκάφη προσέδεσαν ασφαλώς.
Από το περιστατικό προκλήθηκε τραυματισμός όλων των επιβαινόντων ενώ μετά τη μεταφορά τους στο λιμένα, διακομίσθηκαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου νοσηλεύονται.
Από τη σύγκρουση δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button