Τοπικά Νέα

Η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας σχετικά με την καταπολέμηση των κωνωποειδών

Σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Γιάννης Αργυράκης, σχετικά με την αντιμετώπιση των κουνουπιών, αναφέρει:

Σχετικά με την καταπολέμηση των κωνωποειδών και την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας ΑΑΕ ΟΤΑ και των 6 Δήμων της Μεσσηνίας για το αστικό κομμάτι, η οποία με πράξη της Επιτρόπου κωλύεται η υπογραφή της και επειδή δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού τύπου πάνω σε αυτό, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενημερώνουμε τα εξής:

Σε σύσκεψη των 6 Δημάρχων του Νομού Μεσσηνίας με τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη είχαν αποφασιστεί:

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από μόνη της σε συνεργασία με το «Πελοπόννησος Α.Ε.» εκτελεί ως αρμόδια το περιαστικό κομμάτι της καταπολέμησης των κουνουπιών για την τριετία 2018-2020, για όλη την Πελοπόννησο.

Οι 6 Δήμοι της Μεσσηνίας ως αρμόδιοι για το αστικό κομμάτι, συμφωνήθηκε να εκτελέσουν την καταπολέμηση των κουνουπιών με Προγραμματική Σύμβαση ύψους 369.000,00€  με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ΑΑΕ ΟΤΑ για την ίδια περίοδο 2018-2020. Η Προγραμματική Σύμβαση υποβλήθηκε στις 12-03-2018 για προσυμβατικό έλεγχο. Στις 30-04-2018 μας κοινοποιήθηκε η πράξη της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου με το σκεπτικό της οποίας κωλύεται η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης.

Επειδή όμως η υπόθεση της καταπολέμησης των κωνωποειδών είναι υψίστης σημασίας θέμα για την δημόσια υγεία, ενημερώνουμε ότι η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ΑΑΕ ΟΤΑ θα ασκήσει άμεσα προσφυγή, όπως προβλέπει η νομοθεσία στο VI Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μέσα στις νόμιμες προθεσμίες για να επιτύχει την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης.

Παράλληλα και στο διάστημα που δεν θα υλοποιείται η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Αναπτυξιακής Μεσσηνίας ΑΑΕ ΟΤΑ και των 6 Δήμων της Μεσσηνίας, ήδη εδώ και ένα μήνα περίπου, έχει ζητηθεί από τους Δήμους της Μεσσηνίας και έχει δοθεί η συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία καθ΄υπέρβασιν της αρμοδιότητάς της και στο πλαίσιο της συνεργασίας και αλληλεγγύης με την Α΄βάθμια αυτοδιοίκηση κάνει καταπολέμηση και στο αστικό κομμάτι μέχρις ότου επιλυθεί το ζήτημα από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

 

Για την ΑΝ.ΜΕΣ.Α.Ε.ΟΤΑ

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Αργυράκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button