Κόσμος

Η απίστευτη ιστορία της σύλληψης του μακελάρη -Οι 2 αστυνομικοί που τον έπιασαν εκπαιδεύονταν εκείνη την ώρα για ένοπλους δράστες

Είναι οι δύο «ήρωες» της Νέας Ζηλανδίας. Οι αστυνομικοί που σταμάτησαν τον δράστη του μακελειού, που είχε σκοπό να συνεχίσει να σκοτώνει. Και μόλις είχαν εκπαιδευτεί για αυτό!

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως από τη σύλληψη του Μπρέντον Τάραντ, του 28χρονου που σκότωσε 50 ανθρώπους, στην τρομοκρατική επίθεση σε δύο τεμένη. Ο μακελάρης σχεδίαζε να συνεχίσει να εκτελεί πολίτες, καθώς στο αυτοκίνητό του είχε κι άλλα όπλα. Ομως, ευτυχώς, κατάφεραν να φρενάρουν τα φρικτά πλάνα του δύο αστυνομικοί.

Πρόκειται για ένστολους που υπηρετούν σε μικρότερες πόλεις. Βρίσκονταν όμως την ημέρα του μακελειού στο Κράιστσερτς προκειμένου να εκπαιδευτούν στο πώς να αντιμετωπίσουν ένοπλους. «Εκπαιδεύονταν τη στιγμή που ήρθε η κλήση ότι κυκλοφορούσε ένας ένοπλος», δήλωσε ο επικεφαλής τους, Πιτ Στάιλς. «Είχαν μαζί τους τα περιπολικά, στα οποία υπήρχαν όπλα. Μπήκαν στο αυτοκίνητο και άρχισαν να τριγυρίζουν στην πόλη, ακολουθώντας τη διαδρομή που πιθανόν να είχε ακολουθήσει», συμπλήρωσε μιλώντας στη New Zealand Herald.

Οι εκτιμήσεις των δύο αστυνομικών επιβεβαιώθηκαν. Επειτα από λίγο εντόπισαν ένα αυτοκίνητο. Είδαν κάποιον που ταίριαζε στην περιγραφή του δράστη, ο οποίος πήγαινε από τη μία λωρίδα του δρόμου στην άλλη. «Επιβεβαίωσαν ότι ήταν το σωστό αυτοκίνητο και έκαναν αναστροφή». Παρότι οι δύο αστυνομικοί έχουν πίσω τους δύο δεκαετίες εμπειρίας, αυτή η κατάσταση ήταν πρωτόγνωρη.

«Προσπαθούσαν να τον φτάσουν και συζητούσαν την τακτική που θα ακολουθούσαν. Θα τον κυνηγούσαν;», περιέγραψε ο Στάιλς, που εξήγησε ότι οι ένστολοι ανησυχούσαν ότι αν τους ξέφευγε πιθανόν να ξεσπούσε και σε άλλους αθώους πολίτες. Και βέβαια έπρεπε να λάβουν υπόψη ότι μια καταδίωξη μπορεί να προκαλούσε ένα σοβαρό τροχαίο. «Αποφάσισαν να βάλουν ένα τέλος το ταχύτερο δυνατό και έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητό του». Μόλις το έκαναν αυτό, οι δύο αστυνομικοί βγήκαν και τράβηξαν τον μακελάρη από την πόρτα του συνοδηγού, κάτι που κατέγραψαν σε βίντεο διερχόμενοι οδηγοί. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί φώναζαν στους πολίτες να φύγουν, καθώς είχαν εντοπίσει «ύποπτα» αντικείμενα μέσα στο όχημα και φοβούνταν τα χειρότερα. Οταν κατάφεραν να συλλάβουν τον μακελάρη, ο οποίος προσπάθησε να αντισταθεί, ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων.

«Δεν φοβήθηκαν. Εχουμε εκπαιδευτεί για κάτι τέτοιο. Για να είμαι ειλικρινής, ήταν τύχη που είχαμε δύο αστυνομικούς με τόση εμπειρία εκεί», δήλωσε ο επικεφαλής τους. Οι δύο ήρωες δεν έχουν κατονομαστεί μέχρι τώρα, ούτε έχουν κάνει δηλώσεις για το μακελειό και τη σύλληψη, επειδή η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Πάντως, οι ίδιοι δεν θέλουν να τους περιγράφουν σαν ήρωες, σύμφωνα με τον Στάιλς. «Εκαναν απλά τη δουλειά τους, αυτό για το οποίο είχαν εκπαιδευτεί», εξήγησε. Βέβαια, ήδη τους έδωσαν ρεπό από την υπηρεσία τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button