Τεχνολογία

Η απλή εφαρμογή που απουσιάζει από κάθε iPad και η εξήγηση της Apple

Ένα μικρό τεχνολογικό μυστήριο καλύπτει τα iPad της Apple καθώς μια ευρέως χρησιμοποιούμενη λειτουργία απουσιάζει από τη «σουίτα» των βασικών προεγκατεστημένων εφαρμογών.

Ο καθένας από εμάς θα συναντήσει διάφορα μυστήρια κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ένα από αυτά τα μυστήρια που παραμένει άλυτο για χρόνια έχει να κάνει με μια άκρως συνηθισμένη εφαρμογή που απουσιάζει από τα iPad από την κυκλοφορία της πρώτης γενιάς, το 2010.

Από τη «σουίτα» των βασικών προεγκατεστημένων εφαρμογών με τις οποίες έρχεται κάθε tablet της Apple απουσιάζει η αριθμομηχανή.

Παρότι πρόκειται για μια διόλου εξεζητημένη εφαρμογή, την οποία μάλιστα βρίσκουμε σε άλλες συσκευής της Apple όπως το iPhone, για κάποιον λόγο τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας αρνούνται πεισματικά να την συμπεριλάβουν στο iPad, παρότι οι χρήστες μπορούν να βρουν και να κατεβάσουν διάφορες εφαρμογές αριθμομηχανής από το App Store.

Γιατί τα iPad δεν έχουν προεγκατεστημένη αριθμομηχανή;

Διάφορες θεωρίες έχουν προταθεί για να εξηγήσουν την απουσία εφαρμογής αριθμομηχανής από το iPad.

Σε ένα νήμα του Reddit από το 2016, χρήστης που ισχυρίστηκε ότι ήταν πρώην υπάλληλος της Apple, υποστήριξε ότι στα πρωτότυπα iPad είχε φορτωθεί η συνηθισμένη αριθμομηχανή που υπήρχε στο iOS και η οποία είχε «μεγενθυθεί» για να ταιριάξει στην οθόνη του tablet. Καθώς η ανάπτυξη του iPad προχωρούσε, κανείς δεν πρόσεξε την αριθμομηχανή, μέχρι που λίγο καιρό πριν την κυκλοφορία, ο Στιβ Τζομπς εντόπισε το σφάλμα, ρώτησε εάν η εφαρμογή ξανασχεδιάστηκε και όταν εισέπραξε αρνητική απάντηση, ζήτησε να αφαιρεθεί, σύμφωνα πάντα με την περιγραφή του χρήστη Tangoshukudai στο Reddit.

Παρότι η παραπάνω ιστορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, πριν μερικούς μήνες ο αντιπρόεδρος της Apple, Κρεγκ Φεντερίγκι, ρωτήθηκε από γνωστό «YouΤuber» για την απουσία της αριθμομηχανής. Το ανώτερο στέλεχος της εταιρείας απάντησε ότι η Apple θέλει να κάνει «εξαιρετικά και υπέροχα» προϊόντα.

«Εννοώ ότι είναι εμφανώς εύκολο να φτιάξουμε μια εφαρμογή αριθμομηχανής. Αλλά να φτιάξουμε μια εφαρμογή που θα είναι (στο στυλ) “Ουάου, αυτή είναι η καλύτερη εφαρμογή αριθμομηχανής στο iPad” αυτό είναι που η εταιρεία θα επιδιώξει όποτε το κάνει» εξήγησε.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button